Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πιστόλιν - Κούκλα 1-0

Άμα σκεφτουμαι που ήμουν μιτσιά πάντα αθυμουμαι με, με το κοντοπαντέλονο, μια μπλουζούα που πάνω, καρέ ίσιο μαλλι, ολόμαυρα γόνατα που τις ξιμαρισιές που εσίναξα τζαι καταφατσελλωμένη με διάφορα χτάρματa τζαι πληγές απο τα πουκουππίσματα που απόκτησα στην διάρκεια της μέρας!

Κάθε κυπριακή ροκόλικη παρέα είχε τον αρχηγό της που συνήθως ήταν αγόρι, ο πιο μεγάλος της παρέας, που τους εκουπανιούσε ούλλους! Στην δική μου ροκόλικη παρέα αρχηγός ήμουν εγώ, αν και κορούδα και όχι η μεγαλύτερη εκουπανιούσα τους ούλλους! Ποττέ χωρίς λόγο γιατί εν ήμουν αγριο μωρό, αλλά άμα με έπνιε το δίκιο μου έπερνα τζαι άφτεννα! Τούτον το καλόν αϊπι έχω το ως σήμερα!

Συνήθως έκαμνα παρέα με αγόρια γιατί οι κορούδες στην γειτονιά μου ήταν υπο έλλειψη , αλλά τζαι τζείνες οι θκύο που είχαμεν ήταν ούλλη μέρα σπίτι τζαι εχτενίζαν τις κούκλες τους (Χάου μπόρινγκ!)

Η πρώτη μου επαφή με κούκλες ήταν δραμα τζαι τρομακτική!
Η πρώτη κούκλα που μου εδείξαν ήταν πιο ψηλή που μένα, εμιλούσε πιο καθαρά που μένα, επερπατούσε πιο ίσια που μένα τζαι δεν είχα άλλη επιλογή απο το να μπηξω τα κλάματα που τον φον μου τζαι να βουρήσω στην μάμμα μου γιατί εν ήξερα τι άλλο μπορούσε να κάμει!
Εφαραντζήσαν την κούκλα μεστο ερμάρι τζαι επεριμέναν να ψηλώσω ακόμα λλίον, να μάθω να μιλώ καθαρά τζαι να μου την ξαναδείξουν όταν θα ήμουν πιο έτοιμη! Έγινα 6 χρονών! Εφκάλαν ξανα την κούκλα τζαι η αντίδραση μου ήταν η ίδια, μόνο που τούτη τη φορά αντί να βουρήσω στην μάνα μου, εβούρησα στην θεία μου που ήταν σε άλλο δωμάτιο και πιο save! Η θεία μου εθύμωσε,γιατί ενόμιζε κάτι άλλο μου εκάμαν, η γιαγιά μου έκαμεν το σταυρό της τζαι η μάνα μου έμεινε κόκκαλο!

Αποφασίστηκεν μετά που οικογενειακό συμβούλιο ότι για να εξοικοιωθώ με τα ανθρωπόμορφα τέρατα-κούκλες, θα μου εγοράζαν πιο μικρές σε μέγεθος, που δεν μιλούν, δεν περπατούν και απλά έχουν ένα μόνιμο, χαζό χαμόγελο στην φάτσα τους!

Ομολογώ ότι τζείνες αρέσαν μου τζαι έβρισκα τες βολικές...άμα τις εκρέμαζα που το ττέλλι της γιαγιας μου που άπλωνε τα ρούχα τζαι εχτυπούσα τες με το σκουπόξυλο! Μετά εζήτησα ακομα 2-3 για να μπορώ να τις στήνω στον τοίχο τζαι να τις παίζω με το πιστολούδιν μου που ήταν τέλειο τζαι το καλλύτερο της γειτονιάς! Απο τότε αποφασίσαν οικογενειακώς, ότι δεν θα ξαναπετάξουν τα λεφτά τους πάνω στις κούκλες μου, αλλα΄απο οτι φαίνεται ένα μέλος της οικογένειας δεν επείστηκε με το γεγονος! (Μην λέμε ονόματα)

Μιαν άλλη φορά επήραν με στο παναύριν της Χρυσοσπιλιώτισσας (δοξάζω την χάρη της), να φάμε λουκουμάδες τζαι να μου ψουμνίσουν κανένα παιχνιδούι!
Όταν επερνούσαμε που τα παναυρκώτικα σταντς έφκαλλα τα μμαθκια μου πάνω στα παιχνίθκια για να εύρω το καλύτερο! Έτσι για να με αππώσουν όμως τζαι να με προλάβουν ελαλούσαν
"Ωωωωω... μα τι όμορφη κούκλααα!!!", "
Ωωωωω μα εσιει τζαι αμαξούδαν να την πέρνεις περίπατο!",
"Ωωωωω μα έσιει τζαι χτενιούδα, να την χτενίζεις",
"Ωωωω μα,,,," εσυνεχίζετουν κάμποση ώρα τούτο το φκιολί!

Έτσι για να τους φκάλω που τον κόπο τζαι να μεν ξαναπούν "Ωωωω... μα ιντα ωραίο το τέθκιο" είπα τους ότι αποφάσισα τι παιχνίδι θέλω τζαι αν θέλουν να πάμε να τους το δείξω!  Η γιαγιά μου η πολλοπάητη αμέσως είπε  "αν είναι πιστόλιν ξέχαστο"! Τζαι αμέσως απάντησα της "Ντάξει εν θέλω τίποτε καλό"!

Έκαμα ώρα να της μιλήσω! Η αλήθκεια εν ότι έκαμεν τζαι τζήνη ώρα να ξαναπει το γνωστό "Ωωωω... μα ιντα ωραίο το έτσι..."! Αφού εν εξέφρασα καμμιάν άλλη γνώμη για κανέναν άλλο παιχνίδι, εν άντεξε άλλον τζαι επήρεν με να το αγοράσουμε!

Η επιλογή μου βέβαια ήταν η καλλυτερη γιατί την επόμενη μέρα εζηλέψαν με ούλλοι οι ροκόλοι! Ειχα το πιο τρέντυ πιστολούδιν που άμα επάτας την σκανδάλη αφτένναν φωτούθκια λογιών λογιών, έφκαλε φωθκιά τζαι έκαμνεν τζαι τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.......!!!

6 σχόλια:

  1. ouuu efakkousan mou tzeina ta pistolouthkia pou ekamnan thoryvo, eishe ena o arfos mou! alla oute gw epaiza me koukles, oi close family n friends to ixeran k en m efernan etsi pragmata, k an m eferne kanenas pou en to ixere, h mama mou agxwnetoun pws htan na pw "ou ma en koukla, yuks!" epiaza lego k playmobils k stroumfakia k skateboard omws oulli mera :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to pistoloudin mou den itan opos oulla ta alla ta prixtika pou ekamnan thorivo :P
    Tzai emena se kapoia fasi esiniditopoiisan to tzai en mou xanaferan koukles!
    "Ou ma en koukla yuks" lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πρέπει να σου πω ότι είχα ιδιαίτερη αδυναμία της Bi Bi Bo, της λεγόμενης καλαμαρούς κούκλας. Αλλά δεν είχα κορούδες στη γειτονιά για να παίξουμε, γι'αυτό εκατέληγα στα χωράφια με τον αδελφό μου και τους φίλους του. Εννοείται ότι είχε περισσότερο action..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xexexe k egw kapws etsi imoun me tis koukles, mono pu protimousa tis mpales anti ta pistolia :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxa μου ειχε φερει η νονα μου στην 6η δημοτικου την bi bi bo και το μπανιο της.Ουτε που την αγγιξα. Το εμαθε μια σημαθητρια και ηρθε να παιξουμε... επαιζε αυτη κι εγω καθομουν στο κρεβατι και βαριομουν !!! Ελιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή