Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Φεισμπουκ - Ελα να δεις το προφιλ μου να σου πω ινταλως θελω να με θωρεις!

Εχω πολλα μεγαλη περιεργεια να δω ερευνες τζαι στατιστικες που καμνουν ειδικοι για την συμπεριφορα μας αλλα τζαι για το πως τζαι γιατι ποσταρουμε τα δικα μας αλλα τζαι ιντα συμπεριφορες εχουμε στο φεισμπουκ.

Ως τωρα τα πραματα που εθκιαβασα καταληγουν στο συμπερασμα: "Ελα να δεις το προφιλ μου να σου πω ινταλως θελω να φαινουμε ή να με θωρεις".


Εν ξερω το ποσοστο των Κυπραιων που εχουν φεισμπουκ  αλλα θα ελαλουσα γύρω στο 60% του πληθυσμου τζαι αν πιασεις με βαση τις ηλικιες ας πουμε οτι η κατηγορια 15-35 χρονων πρεπει να εχουν φεισμπουκ το 90%.

Το ποστ τουτο εν περιπου η δικη μου ερευνα με τα πραματα που ειδα τζαι εθκιαβασα στο συγκεκριμενο δικτυο κοινωνικης δικτύωσης.

ΚΛΑΨΟΕΡΩΤΙΚΟΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ
Η πρωτη κατηγορια αθρωπων που μου ερκετε στο νου τζαι εκνευριζει με επειδη αμα θκιαβαζω ποστς τους, εν αναπνεω! Πιανει με η καταθλιψη τζαι αρκεφκω να νιωθω ενα βαρος μεστα στηθκια μου.
Δημιουργουν σου σε χρονο ρεκορ την ταση να ΠΡΕΠΕΙ να τους λυπηθεις τζαι να τους πεις "εν πειραζει μανα μου κουραγιο" για εναν ερωτα που εφηεν τζαι αφηκεν τους πριν ενα χρόνο!
 Αν η αποφαση ηταν κοινη να εγκαταλειψουν τζαι οι θκυο την σχεση τοτε εν ξερω αν εν ακομα σιηροτερα τα πραματα με το να ποσταρουν ουλλη την ωρα το κλασσικο "αν αφηκεις κατι να φει τζαι ερτει πισω τοτε σιουρα εν δικο σου"!
Το μονο που καμνουν εν να κλαιν να κλαιν τζαι να κλαιν! Αχ ποδα, αχ ποτζει, αχ τοτε, αχ το ενα, αχ το αλλο, αχχχχ....!
 Γενικοτερα ποσταρουν ποιηματακια τζαι γνωμικα για τον ερωτα, φωτογραφιες με αγγελους με κλειστα τα φτερα που καθουντε καπου μοναχικα, αλλα τζαι φωτογραφιες καλλιτεχνικες με ανθρωπους που κλαιν τζαι εν σε βαρια καταθλιψη ετσι για να καμουν ακόμα πιο βαρετη την ατμόσφαιρα.

Περιττο να πω οτι κατω που τα γνωμικα τους  αφηνουν εναν "αχχ..." ή εναν "Ποσο αληθεια ειναι αυτο", περκει το δει καμμια ψυσιη τζαι ειδικα η περσινη τζαι καμει κανενα λαικ η ερτει πισω μετανιωμενη.
Αμα ερτει η ωρα που τουτο το ατομο ερωτευτει  μπαινει το μαριταλ στατους το σωστο τζαι αρκεφκουν παλε οι εξυμνισεις του ερωτα τζαι "ποσο καλα νιωθω μαζι σου" τζαι "τι γαματος που εν ο ερωτας" τζαι "εν ειμαι αθρωπος χωρις εσενα", "εισαι η ζωη μου, η αναπνοη μου εισαι το λουλουδι μου ..." λαλει τζαι ενα τραουδι!
Μετα που 2-3 μερες κάμνεις hide all posts που τουτο το ατομο για να μεν αρκεψεις τα χαπια!



ΤΡΑΟΥΔΟΠΟΣΤΑΡΟΠΟΙΟΣ


Η κατηγορία τουτη ειναι να μεν τους καμεις λάικ αλλιως εκατσες πάνω.
Το κακο ξεκινα με το να μπουν μεστο you tube να ακουσουν κανενα τραουδι που επεθυμησαν τζαι κλικ το κλικ το κλικ αρκεφκει του γαμω-κλικατος το αναγνωσμα!
Αρκέφκουν να ποσταρουν που Μποφίλιου μέχρι Σκόρπιονς! Τα πρωτα κόμεντς που φιλους εν "Τραγουδαρααα", "Μα ίντα φωνη η καρτανα", "Αγαπημενο" τζαι αλλα που εκφραζουν θαυμασμο!
Ο παρέας εν ποκάθεται, αντιθέτως αππώνεται! Ποσταρει, ξαναποσταρει τζαι σε 1-2 ωρες καταληγει να ποσταρει "Αναψε το τσιγαρο", "Ήσουνα τι ήσουνα" τζαι αρκεφουν τα πασιαμο-κόμμεντς!
Σε καποια φαση βαρκεται, νυσταζει, παει να ππεσει τζαι έτσι βρίσκεις την ησυχία σου!
ΤΟ περιεργο εν οτι ισως κανενας εν εκαμε κλικ πανω στα τραουθκαι τους να τα ακουσει απλα μονο που τον τιτλο ξερουν το τζαι απλα γραφουν τον θαυμασμο τους!

ΠΟΥΤΑΝΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
"Αν φκεις εξω τζαι εν φκαλεις φωτογραφιες για το φεισμπουκ ποιος ο λογος να φκεις?", εν το μότο της συγκεκριμενης κατηγορίας.
Φωτογραφίες που την πουτανομπυραρία που πάω, φωτογραφίες της μισοφαιμενης μου τουρτας, φωτογραφιες που ετρωα την τουρτα χωρις κουταλακι, φωτογραφιες των μπουκαλων του ουισκιου  που εκαταναλώσαμεν, φωτογραφίες που χορεφκω ζειμπεκικο την ωρα που είμαι πιττα, φωτογραφίες της σκεμπες μου που εκαμα που το ποτο, φωτογραφίες με τους φίλους μου πανω στο τραπέζι, δεξια που το τραπεζι, αριστερα που το τραπεζι, πισω που το τραπέζι τζαι μεν ξηασω κάτω που το τραπέζι! Φωτογραφίες των μαλλιών μου, των βυζιών μου, των παπουτσιών μου, του βαψίματος μου, των νυσιών μου τζαι του ίνταλως εφαρμοζει τέλεια το φουστανι πόψε πάνω μου!Φωτογραφίες του δίπλα τραπεζιου του γκομενου που με εφλερταρε, φωτογραφίες του ντιτζει την ώρα που έπαιζε Πάολα (wtf?), φωτογραφίες την ωρα που εφευκαμε, φωτογραφίες μεστο αυτοκινητο, φωτογραφίες την ώρα που ξερνώ!
Όσο τζαι να σε νευριαζουν τουτες οι φωτογραφίες, το περιεργο εν οτι μπορει να κατσεις να τες δεις ουλλες, ή έστω όσες αντέξεις!


ΓΑΜΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Το πιο μπορινγκ αλμπουμ φωτογραφιών σε προφιλ!
Ο γαμος της αρφης, του ανιψιου, της θκειας, της φιλης οτιδηποτε σχεση εσιει ο φρεντ σου μαζι με τους παντρεμενους!
Τα κομμεντς κλάσσικ! "Κουκλα/ος", "Θεά" "Εν τέλεια τα μαλλια σου, το φουστανι σου, η τσέντα σου, το παπουτσια σου ", "Μάνα μου τα μωρά μας", "Εν τελειοι", "Τελεια φωτο" τζαι αλλα μπορνγκ σχόλια!
Άσχετο πάντα αν εσενα τα μαλλια της με το γαμοκώτσο δημιουργουν σου εμετουλίαση, το φουστάνι φαίνεται σου πολλα "φτηνιάρικο", τα παπούτσια της εν πολλα wtf, τζαι το όλο λουκ εξαναείδες το νύχτα στην Ονασαγόρου!
Δυστυχώς αντέχεις να δεις 10 που τις 100 φώτο τζαι τζείνες εν τζαι πολλές!



ΧΑΡΒΑΡΝΤOΠΡΟΦΙΛ
Το συγκεκριμενο προφιλ διατηρουν το ανθρωποι που  θα εθέλαν να είχαν ένα phd, ένα μάστερ ένα κάτι!
Καμνουν share κατι ποστς που πανεπιστημια τζαι κατι περιεργα σαιτς, που σε μια προταση εσιεις 15 άγνωστες λέξεις! Σχολιαζουν ως επι το πλείστον στα αγγλικα ασχετο αν ουλλα τα υπολοιπα κομμεντς ή ο διαλογος εν στα ελληνικα τζαι εσιεις την εντυπωση οτι γραφουν τα ετσι επιτηδες κωδικοποιημενα για να μεν φκαλλεις νόημα!
Τα αστεια τους απλα εν καταλαβεις οτι εν αστεια τζαι ετσι εν θωρουν που σενα ουτε ενα "λολ"!


ΚΟΥΛΤΟΥΡΟ-ΓΙΟΥ(ΛΟΥ)ΖΕΡΣ
Ποσταρουν τραουθκια που εν τα ακουσες ποττε σου! Μπορει να μεν ξερεις ουτε καν πως προφερουνται τα ονοματα των τραουδιστων!
Πάολα??? Ουότς  δις?
Ποσταρουν κειμενα δικά τους τζαι καμνουν share οτιδηποτε με βαθυ νόημα! Τόσο βαθυ που χάνεσαι!
Όσο πιο συγχηστικα ένουν τόσο πιο κουλτουριαρικα ενουν!


ΞΕΡΩΤΑΟΥΛΛΑΜΕΝΜΟΥΜΙΛΑΣ
Οποια κυβερνηση τζαι να μας κυβερνά, γιατι να μας κυβερνά?
Θελουμε ελευθερία λόγου! Οι άλλοι να σκασουν!
Μεταναστες, Χρυσαυγιτες, χριστοφκιανοι, δεξιοι, αριστεροι, βουλη,πολιτικοι, για ούλλα εχουμε άποψη! Ούλλα εν λάθος. Ομάδες ποδοσφαιρου, επιδόματα, τρόικα, ριαλλια, φτωσια, πλούτη ούλλα περνουν μας! Ξερουμεν την ιστορια ποξω τζαι νεκατωτά! 1940-50-60-70-80! Πφφφ! Εν οι επομενοι πλανηταρχες! Ούλλα λάθος σιορ κανένας με νου!



ΦΕΙΣΜΠΟΥΚΟΚΡΙΤΕΣ
Βεβαια εσιει τζαι κατι αλλους αθκιασερους στο φαισμπουκ που ουλλα κρίνουν τα! Κάμνουν πως εν ξεχωριστοι τζαι διαφορετικοι αλλα ουλλο τζαι σε καποια κατηγορια ανήκουν τζαι εν το εμαθαν ακόμα!
Μπορει να μεν τους καταλαβεις που το προφίλ τους στο φεισμπουκ αλλα καταλαβεις τους που το μπλογκ που εχουν! Ούλλο τζαι καποιο ποστ θα καμουν να κρίνουν οσα θωρουν τζαι θκιαβαζουν στο φεισμπουκ! Ατε ρε παλιο κατινες!


31 σχόλια:

  1. 1000 λάιικκκκς! να το κάμω σιέρα θκυο ππαλιές να δουν ούλλοι ίντα καλό γούστο έχω στα μπλογκς :)

    πολλά καλό, θέλω τζι άλλα τέθκοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω! Μεν με αππωνεις ομως τζαι μπορει να αρκεψω να ποσταρω μποφίλιου! :P

      Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα τέλειο ποστ!!!!! Μια απο τα ίδια τζαι στο δικο μου φεισμπουκ! (λαλεις να ειμαστε φρεντς τζαι να μεν το ξέρουμε!χαχαχα)

    Εγω ευτυχως εν ανοικω σε καμια κατηγορια που αναφέρεις! Ειμαι που τζεινους που τσιγκουνευκουμε τα λάικ τζαι το πολύ να καμω 1 κομμεντ καθε τοσο! Στατους βαλλω μια φορα καθε 6 μηνες μαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Τζαι για να πρωτοτυπησω εκαμα το ποστ σου share στο twitter! χα χα!

      Υ.Γ. Κορη εμεναν αρέσκει μου η Μποφίλιου...οκέι ομως εν την ποσταρω φπ! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Σιουρα εχουμε τους ίδιους φίλους!
      (Νομιζω) τζιεγω στην ίδια κατηγορια μαζι σου ανηκω! Ηρθα, ειδα και απηλθα ενα πραμα!

      Διαγραφή
    3. Εν θα σε κακολογησω αν την ποσταρεις στο φβ αλλα εν που το φβ που την εμαθα :)

      Διαγραφή
  3. Μόδα είναι θα περάσει..... Για 2 χρόνια περίπου από το 08-10 ασχολούμουν εντατικά με το άθλημα του φατσοβιβλίου. Τωρά το έχω περισσότερο για να μιλώ με κανένα φίλο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κατηγορια με τους απογονους; κυρια φωτογραφια του μωρου τους αντι αυτών, 150 φωτο των μπεμπηδων, ποστς για το τι προφερε το μωρο τους μετα το αλλαγμα, μπουμπουμουακακα, "μανα μου το ρε!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος! Ο μπεμπης καθεται, ο μπεμπης στεκεται ο μπεμπης γελα ο μπεμπης κλαιει, ο μπεμπης εσιει απλανες βλεμμα, ο μπεμπης μασιεται να πιει μπυρα, φραππε, ο μπεμπης τζοιμαται, ο μπεμπης μολις εξυπνησε ο μπεμπης στο αυτοκινητουι τζαι κλασσικα ο μπεμπης με τα γυαλια του ηλιου της μαμμας ή του παπα! Μπορει να εχουμε ουλλη ετσι φωτογραφια καποιοι στο φεισμπουκ καποιοι καταχωνιασμενη μεστα αλμπουμς! :P

      Διαγραφή
  5. Καλόοοοο!
    ...αλλά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μιας και μ' έχεις φιλενάδα στο facebook, ν' αρχίσω ν' ανησυχώ ή ν' αναρωτιέμαι σε ποιά κατηγορία μ' έβαλες;
    (αλήθεια, να με λες, να διορθώνομαι!)
    Φιλάκιαααα! για καλό Σαββατοκύριακο!
    >'ο'<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xεχεχε.. οχι δεν εισαι στο συγκεκριμενο ποστ no worries!
      Φιλια καλο σ/κ επισης! :)

      Διαγραφή
  6. xa xa xa!!!and thats why eparetisamen to facebook!!!gia afta kai polla alla! ate welcome back giati etsi posts epethimisamen ta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα χα!! είναι τζιαι η κατηγορία απόντες. Ποττέ εν έμπηκε στο φέιζμπουκ τζιαι θκιαβάζοντας το ποστ του εν νομίζω να κάμω λοαρκασμό. Φέιζπου τζιαι εφημερίδες όξω. Φτωσινίσκει το πνεύμαν σου τζιαι γίνεσαι τζιείνον που μισάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άφησα μια φάουσα κατηγοριες πισω! ΠΟυ την μια εν καλα που εν εσιεις φβ που την αλλη ομως αδε τι χανεις :P

      Διαγραφή
  8. Haha, thea! Symfono me tin katigoriopoiisi! Nomizo i xeiroteri me diafora en i proti katigoria, dioti they tend to be the same people pou ama en se mia demi katastasi, dld enen oute horismenoi (pou de giortazoune pote) oute full sta high tous (otan s'exoun plai tous), en exisou prixtiki me carpe diem j me to sympan pou synomotei gia na petyxeis jeino pou theleis polla! ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ahahahah ishe jairo na gelasw toso :) esheis apolyto dikio se oulla je an je vriskw ton eauto mou se kapoies pou tis katigories nomizw pws ama ta kamnoun oi alloi spazoumai:P pantos gia menan by far to pio asteio en jeinh h katigoria pou kamnei like ta dika tis posts.. :P

    by the way ma intampou eginen? 2 posts toson konta to ena me to allo? mas kakomathainete kyrie presvi mas :P
    (we missed youuuuuuuu!!!!!)


    (pws ta eipa pali h gynaika!!! ma pounto koumpi me to like sior???:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο ζεις κοσμαρα σου!
      Ξεκολλα λλιον που τις εγωιστικες σου αποψεις τζαι δε τον κοσμο λλιον διαφορετικα!
      Σταματα να ζηλευκεις οσους εχουν παρεες τζαι καμε τζιεσυ τις δικές σου!
      Εβαρεθηκα σε να λαλεις τα ιδια τζαι τα ιδια!
      Get a life!

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι εν συμφωνω με οσα λαλεις! Ουτε με οσα ποσταρεις!
    Θκιαβασε αλλα τοσα τζαι εφκα εξω καμε φιλους να δεις τι πραγματικα συμβαινει. Εκολλησες πανω σε μιαν αποψη τζαι σιηζεσε να φκεις αληθινος τζαι να καμεις τους αλλους να συμφωνησουν μαζι σου!
    Μονο λινκς ξερεις να ποσταρεις χωρις να συζητας τζαι να απαντας σε ουλα τα ποιντς που σου αντιστρεφουν.
    Η ομοφοβια σου εν συμμαζευεται, καμε κατι, δες εναν ειδικο να πνασεις να εβρεις τον εαυτο σου, να ηρεμησεις!
    Ειδαμε τζαι τα ποστς που καμνεις τζαι λαλεις οτι εισαι στρειτ τζαι ταχα εσιεις το ιδιο προβλημα!
    ΕΜαθαμεν σε! Αλλαξε τροπαριο! Προσπαθεις να παραποιησεις την αληθκεια μονο τζαι μονο για να πει καποιος "Μανα μου ρε εσιει δικαιο"
    Get a life!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Ετο τζαι το λινκ δαμε!
      Οι χιλιογραμμενες σου αποψεις!
      Μονος σου τα γραφεις μονος σου τα πιστευκεις!

      http://www.10percent.gr/stiles/neraida/2981--straight-.html

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο εν εχω τιποτε αλλο να πω!
      Αυτααααα!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ρε Νταρκμαν,

      μόνο τζαι μόνο ότι λαλείς "σκέφτομαι σαν στρ8" τζιαι υπονοείς πως οι στρ8 σκέφτουνται άλλωσπως που τους γκέι, εν ομοφοβικό μάναμου, καταλάβεις το????

      τσιάκκαρε λλίον τι πα να πει "εσωτερικευμένη ομοφοβία" τζιαι ξαναμιλούμεν.

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχω αφαιρέσει τα σχόλιά μου από το παρόν άρθρο διότι ήθελα να τα συνοψίσω σε ένα:
    Δεν είναι κακό πράγμα το facebook. Αναμφίβολα όμως ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο καθένας. Οι μεν ετεροφυλόφιλοι το χρησιμοποιούν μάλλον για ενημέρωση. Π.χ. ένας ετεροφυλόφιλος θέλει να ξέρει τα διάφορα πάρτι στα οποία μπορεί να πάει για φλερτ. Οι ομοφυλόφιλοι βγάζουν σπυράκια στην ιδέα του να προσεγγίσεις κάποιον, έτσι βασίζονται σε μηνύματα που ανταλλάζουν με ακέφαλες φωτογραφίες στο facebook. Aυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή