Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Πόσο gay, bi, straight είσαι;

Το ερώτημα πόσο γκέι ή στρειτ είμαστε, φανταζουμε εν ερώτημα που εσκεφτήκαμε πολλοί που μας. Είτε γκέι, είτε στρειτ, είτε μπαισέξιουαλ κλπ.

Να πάρουμε τα πράματα λίο που την αρκή τζαι να δούμε πως εκαταλήξαμε σε τούτην τη μέθοδο μέτρησης...

Ο Φρόυντ εσπούρτισε μια θεωρία, μέσα που τις έρευνες του, που λαλεί πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούμαστε με την προδιάθεση της αμφιφυλοφιλία/δισεξουαλικότητας(bisexuality), ή καλύτερα με μιαν έμφυτη αμφιφυλοφιλία (Innate bisexuality).
Κατα την ψυχολόγική ανάπτυξη του ατόμου, λαλεί ο Φρόυντ, διαφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες (περιβάλλον, κληρονομικότητα, ψυχολογία κλπ), κάμνουν την πλειοψηφία των ατόμων να καταλήξουν να είναι μονοσεξουαλικοί, δηλαδή να προτιμούν ένα απο τα 2 φύλα, είτε εν το ίδιο με το δικό τους, έιτε εν το άλλο.
Βέβαια ο Φρόυντ είχε αναλυσει και ένα μάτσο άλλες θεωρίες, όπως το πως σε πιανει ο τζύρης σου, πως σε σκουπίζει η μάνα σου, οι πρωτες σου σεξουαλικές εμπειριες, οτι ο σεξουαλικος σου προσανατολισμός διαμορφώνεται μέσα στα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής σου και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης.

Σημειώστε δαμέ οτι η πλειοψηφία των σημερινών έγκριτων επιστημόνων πιστεύκουν ότι η ομοφυλοφιλία οφείλεται σε ένα συνδυασμό ψυχολογικών, κοινωνικών και βιολογικών παραγόντων, χωρίς  ακόμα να καταφέρει να εξηγήσει η επιστήμη, με ποιον τρόπο, πως και σε τι ποσοστο επειρεαζει το καθετι.

Ο Αlfred Kinsey, εφηυρε μια μέθοδο μέτρησης της ομοφυλοφιλίας/ετεροφυλοφιλίας η οποία είναι τουτη.


Και εδώ είναι η επεξήγηση:



Με την δημοσιοποίηση της κλίμακας, ο Κίνσεϋ ανέφερε:
Οι άνδρες δεν αντιπροσωπεύουν δυο διαφορετικούς πληθυσμούς, τους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους. Ο κόσμος δεν πρέπει να χωρίζεται σε αρνιά και κατσίκια... Είναι ένα βασικό στοιχείο της ταξινομίας και η φύση σπάνια έχει να κάνει με διακεκριμένες κατηγορίες ... Ο ζωντανός κόσμος είναι ένα συνεκτικό σύνολο όλων του των διαστάσεων.
Καθώς δίνουμε έμφαση στο συνεκτικό σύνολο των διαβαθμίσεων μεταξύ των αποκλειστικά ετεροφυλόφιλων και και αποκλειστικά ομοφυλόφιλων ιστοριών, έχει γίνει επιθυμητό να δημιουργηθεί ένα είδος κατηγοριοποίησης που θα μπορεί να βασίζεται σε σχετικά σύνολα ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων εμπειριών ή αντιδράσεων σε κάθε ιστορία...Σε κάθε άτομο μπορεί να ανατεθεί σε μια θέση πάνω στην κλίμακα για κάθε περίοδο της ζωής του...Μια κλίμακα εφτά βαθμών έρχεται πιο κοντά στο να δείξει τις πολλές διαβαθμίσεις που στην πραγματικότητα υπάρχουν. (Κίνσεϋ, (1948). σ. 639, 656)
Μετά ήρτε ο Fritz Klein τζαι ανέπτυξε λίο παραπάνω τούτη τη μέθοδο μέτρησης. Εθεώρησε ότι πρέπει να έσιει σχέση τζαι το ποιο φύλο σε ελκεί σεξουαλικά, ποιο συναισθηματικά, με ποιο φύλο κάμνεις παρέα παραπάνω κλπ. Επίσης, αφού η σεξουαλικότητα μας εν ρευστη, ήθελε να ξέρει τζαι πως ένιωθες 12 μήνες πριν, πως νιώθεις τωρά τζαι πως νομιζεις θα νιωθεις στους επόμενους 12 μήνες.

Να σημειώσουμε τζαι κάτι τελευταίο. Τις δεκαετίες του '30 τζαι '40 περίπου που εζουσαν ο Φρουντ κ ο Κινσει, υπήρχαν 3 βασικοί όροι για να περιγράψει κάποιος την σεξουαλικότητα του. Ο όρος γκει, μπαι και στρειτ. Ο όρος τρανσεξουαλ εισαχθηκε το '49 και ο όρος ασεξουαλ πριν καμμια εικοσαετία.
Να σας ενημερώσω ότι μεχρι τη στιγμη που μιλούμε εχουμε περίπου 12 στο σύνολο όρους. Polysexual, Demisexual, Autosexual, Androgynosexual, Sapiosexual, Αromantic ή non/romantic τζαι Pansexual ή omnisexual( Θα τους αναλύσουμε σε επόμενα ποστς). Απλά μια ιδέα του πόσα εχει ακόμα η επιστημη να εξηγήσει τζαι να μας ξεστραβώσει.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τούτη την ερευνα του Κlein τζαι να ανακαλύψετε τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό έτην δαμέ. ----> Πάτα να ανοίξει 
Άτε τζαι καλά αποτελέσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου