Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

H μετά ACCEPT εποχή...

Κάθε πολίτης και ανθρωπάκος σε κάθε κοινωνία νιώθει την προστασία του νόμου.
Κάθε "διαφορετικός" πολίτης  που τυγχάνει να ζει σε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν είναι "ιδιοι" μαζί του και θεωρείται μειονότητα, παίρνει αναπνοές ασφάλειας απο τις οργανώσεις που στηρίζουν τα δικαιώματα του!
Η ειρωνία είναι ότι ο άνθρωπος σαν λογικό και συναισθηματικό ον, θέλει νόμους και εκπαίδευση να αποδεκτεί το διαφορετικό και να μην το απορρίψει και να το καταστρέψει! 

Ομολογώ ότι στον ομοφοβικό κόσμο που ζω κάθε μέρα, κάποιες φορές μου προκαλεί ανασφάλεια , και κάποιες άλλες αδιαφορία και καπάκι λέω "χέστηκα, εγώ έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω"! 
Πόσο πραγματικά όμως  το εννοώ? Αλήθεια δεν ξέρω!! 
Δεν ξέρω αν ποτέ θα έβγαινα πυροβολώντας ή αν απλά έσκυβα το κεφάλι και παραδινόμουν!

Κάποιες φορές, σκεύτομαι πως θα μπορούσα να υπερασπιστώ μόνη μου τα δικαιώματα και την σεξουαλικότητα μου και να κλείσω το στόμα όλων των ομοφοβικών και κακοπροαίρετων ανθρώπων!
Σκεύτομαι πως θα μπορούσα να τα βάλω με όλους όσους θελήσουν να με πετροβολήσουν για την σεξουαλικότητα μου! 
Καποιες άλλες φορές σκεύτομαι πως το καλύτερο θα ΄ηταν να μη δώσω σημασία , να πάρω όση αξιοπρέπεια θα απομείνει και να αποχωρήσω απο την χώρα που γεννηθηκα και να βρω κανενα λεσβιοχώρι ή καμιά Ολλανδία να αράξω για το υπόλοιπο της ζωής μου!

Μετά τις γνωστές δηλώσεις του μουστακαλλή ομοφοβικού, δημιουργείται η ACCEPT.
Οργάνωση που στηρίζει τα δικαιώματα των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, διαφυλικών και τρανσεξουαλiκών και αρχίζει δειλά δειλά να έρχεται στο προσκήνιο και να ενεργοποιείται με  διάφορα events σε Ελλάδα και Κύπρο, να κανει εμφανίσεις στην τηλεόραση και να τα βάζει με τους αμπάλατους που ψηφίζουμε για βουλευτές. Ενοχλείται για το κόψιμο απο το ΡΙΚ, μιας διαφήμισης απο την διαφημιστική καμπάνια για την ισότητα των ατόμων στον έρωτα, αντιδρά, και γενικότερα συνυπάρχει στον ομοφοβικό κόσμο, απαιτώντας και διεκδηκώντας! 

Αυτο που σιχάθηκα να βλέπω, να ακούω και να ζω είναι η παθητικότητα! Παθητικότητα που περνά απο γενιά σε γενιά και σε κάνει να φαίνεσαι μαλάκας επειδή δεν θέλεις ή δεν μπορεις να αντιδράσεις!
Παθητικότητα που ζούμε και βλέπουμε στη δικιά μας τη ζωή, στις ζωές των άλλων, στην πολιτική ζωή της χώρας μας, στον τρόπο που χειριζονται το κυπριακό, στην δουλειά, στην κοινωνία, στο πόσο παθητικά δεχόμαστε ότι αποφασίσει κάθε αρχιμαλάκας και απόσκατο, χωρίς να μπούμε σε κανένα κόπο να ζητήσουμε εξηγησεις και να τα "χώσουμε" διεκδικώντας δικαιώματα και σεβασμό!! Να μάθουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους πως αν ζούμε διαφορετικά, δεν μας κάνει διαφορετικούς.

Ευχομαι η ACCEPT να είναι διπλά και τριπλά ενεργητική, απ' όσο είναι τώρα! Να φωνάζει, να ζητά, να διεκδικεί και να απαιτεί! Να ενημερώνει, να παίρνει θέση, να τρίζει τα δοντια, να δηλώνει παρούσα και να υπενθυμίζει ότι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ" ! 

Πολλοί περιμένουν να νιώσουν πως αντιπροσωπεύονται απο μια οργάνωση που θα είναι πάντα παρούσα και θα κτυπά το χέρι στο τραπέζι όταν χρειάζεται!
Αν η ACCEPT στηρίζει το 10% του πληθυσμού, το 10% του πληθυσμού στηρίζει την ACCEPT! 

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάρτηση! Θέλω να ελπίζω ότι περισσότερο από 10% του πληθυσμού θα στηρίζει την accept. Όλοι ξέρουν ΛΟΑΔ άτομα (και ας μην το ξέρουν ακόμη), ο αδελφός τους, η συναδέλφισα τους, ο γείτονας, η τραπεζική υπάλληλος κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν έχω μόνο εγώ πρόβλημα, αλλά δυσκολεύτηκα πολύ για να δημοσιεύσω το σχόλιο. Μου βγάζει εικόνα επαλήθευσης, αλλά το πεδίο που γράφεις δεν φαίνετε ούτε και το κουμπί επίσης, με χίλια ζώρια κατάφερα να κάνω "scroll" κάτω και να γράψω την λέξη και να πατήσω το κουμπί. Δοκίμασα και Internet explorer, Firefox, και Chrome.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. CyQr
    exeis dikio sto proto sou comment..! An i accept stirizei to 10%, perissotero apo to 10% stirizei tin accept giati exei kai filous!

    Tora gia to 2o sou comment tha to psaxo ti den paei kala. Efxaristo gia tin episimansi! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή