Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ο "αγώνας" ή ο αγώνας?

Θα πάρω τα πράγματα απο την αρχή.
Ομοφυλοι γάμοι στην Κύπρο! , διαβαζω κάπου και...σοκάρομαι! Ευχάριστα βέβαια για ευνόητους λόγους! Έγινε θαύμα σκέυτομαι!!! Η περιέργεια μου μεγαλώνει καθώς δε ξέρω ακομα αν πρόκειται για πρωταπιλιάτικο ψέμα, αν έχουν νομιμοποιηθεί και το μαθαίνω τελευταία, ή αν σκάλισε κανένας δικηγόρος τους νόμους και βρήκε κανά παραθυράκι! (Αισιόδοξη πάντα!)

Διαβάζω 2-3 φορές τον τίτλο να συνειδητοποιήσω ότι δεν με γελούν τα όμορφα σχιστά ματάκια μου! Η χαρά που κάνω μόνο και μόνο που διαβάζω τον τίτλο και όντως διαβάζω σωστά, είναι λες και ήρθε το ίντερνετ ή το νερό για πρώτη φορά στο απόμερο χωριό μου, κιας μένω στο κέντρο! Επιτέλους υπάρχει Θεός σκεύτομαι! Καθώς ξεκοκαλίζω το άρθρο, ψιλοαπογοητεύομαι περίπου στο 10%!
Για να γίνει αυτό, λεει η επιτροπος διοικησεως (με δικά μου λόγια), πρέπει να βρεθεί άτομο ομοφυλόφιλο να κάνει αίτηση γάμου, να απορριφθεί και κατόπιν να συζητηθεί και να ψηφιστεί κατα πόσον είναι υπερ ή κατα η Κύπρος! (κάπως έτσι τα είπε τελοςπάντων το νόημα ήταν αυτό)! Απογοήτευση στο 1000%, γιατί αντιλήφθηκα πόοοοσο πίσω ειναι η Κύπρος ακόμα μ'αυτήν την διαδικασία! Άλλοι ανακάλυψαν την τασιηνόπιττα και εμείς μόλις την μυρίσαμε, αλλά δεν την έχουμε δει ακόμα!

Χέσε μέσα λέω!!! Σιγά μην βρεθεί ομοφυλόφιλος/η Κύπριος/α να ζητήσει να παντρευτεί! Προς μεγάλη μου εκπληξη τις αμέσως επόμενες μέρες, διαβάζω πως απορρίφθηκε αίτηση ομοφυλόφιλου άντρα που ζήτησε να παντρευτεί με ομόφυλο του! Χαμογέλασα και είδα φως στο σκοτάδι! Κατάλαβα πως αν και μένω σε μεσαιωνική χώρα (απο άποψη μυαλών, και -σε κάποιους τομείς-ηλίθιας κουλτούρας μας), μερικοί άνθρωποι θέλουν και αγωνίζονται να την πάρουν λίιιιγο πιο μπροστά! Αν προχωρήσουμε λέω μ'αυτούς τους ρυθμους, σε κανά μήνα θα έχει ψηφιστεί κι ο νόμος και όλα καλά!
Ποια καλά όμως??? Τα καλά κόπεις κτώνται!!! Μου "ρίχνει" ένα χαστούκι ο βουλευτής Α. Θεμιστοκλεόυς του ΔΗ.ΣΥ και με προσγειώνει στην πραγματικότητα! Mου υπενθυμίζει ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, γιατί σε κάθε στροφή υπάρχει και ένας ομοφοβικος! Σέβομαι τους γκευ, λέει (Πάντα με δικά μου λόγια), αλλά όχι να έχουν και δικαιωματα!
Αν δεν μας εσέβετουν δηλαδή τι ήταν να κάμει? Να μας ετσίλλα μες στην στράτα όποτε μας εθώρε?

Εξοργίζονται οι γκέυ και οι φιλογκέυ απο το facebook! Χαμός! Δεν προλαβαίνω να διαβάζω! Εκατοντάδες τα σχόλια, τα συνθήματα, οι ανοικτές επιστολές προς τον Θεμιστοκλέους, όλα εναντίον του! Άλλοι ζητούν την παραίτηση του, άλλοι απαιτούν να μάθουν ποια η θέση του κόμματος του, στην όλη ιστορία!

Λίγες μέρες αργότερα βγαίνει ο θεολόγος και παρολίγον βουλευτής Ανδρέας Πιτσιλλίδης, απο το ίδιο κόμμα του Θεμιστοκλέους, να στηρίξει με την θέση του, τους γκέυ!
Έξυπνη η κίνηση του κόμματος, σκεφτομαι! Μήπως χάσουν κανένα ψήφο!
Ο Πιτσιλλίδης τελικά, δεν εκπροσωπεί την θέση του κόμματος του -γιατι το κόμμα απλά δεν εξέφρασε άποψη ακόμα- αλλά την προσωπική του θέση!
Έξυπνο και απο τον Πιτσιλλίδη, να μαζέψει ψήφους, σκέφτομαι πάλι!

Η κίνηση Πιτσιλλίδη δε μένει ασχολίαστη απο τα γκρουπς! Μόνο που αυτή τη φορά οι γκευ φανς, τάσσονται άλλοι υπέρ και άλλοι κατά του Πιτσιλλίδη! Άλλοι με ειρωνίες, άλλοι με υπονοούμενα και άλλοι συνηγορώντας! Καθένας θα έχει τους λόγους του σκέφτομαι! Καθένας έχει τα πιστεύω του και τις απόψεις του!

Διαβάζω σχόλια απο ετερόφυλους, να αποκτήσουν οι γκευ "ταυτότητα", να αποκτήσουν όραμα, γιατί όραμα δεν είναι μόνο η οικογένεια και ο γάμος! Πόσο συμφωνω! Αυτό μας λείπει το όραμα και η "ταυτότητα"! Αλλά εγώ αλλιώς αντιλαμβάνομαι το όραμα, εσύ αλλιώς και οι πολλοί αλλιώς! Καθένας θα παλέψει για τους δικούς του λόγους και όλοι θα βοηθήσουν για το πιο μεγάλο! ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΚΕΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Όχι όσα μπορούμε αλλά όσα μας αξίζουν, όσα δικαιώματα έχουν όλοι οι ετερόφυλοι! Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι!

Διαβάζω κάπου ότι πρόκειται να γίνει LGBT στην Κύπρο! Όπως έχει η Ελλάδα εδώ και κάτι χρόνια, όπως έχει και η Ευρώπη γενικότερα εδώ και δεκαετίες! Θετικό, σκέφτομαι!

Αρχίζει ο αγων!!!

Τα ΜΜΕ, αρχίζουν να ασχολούνται , αφού προέκυψε θέμα που πουλά! Ανεβαίνουν οι πωλήσεις, οι ακροματικότητες , οι τηλεθεάσεις! Κάποιοι επωφελούνται!
Χαλάλι τους! Εμέναν εν με κόφτει! Ας είναι και έτσι!

Θέλουμε βήμα! Θέλουμε να ακουστούμε! Αλλοι ανώνυμα, άλλοι επώνυμα! Άλλοι με θάρρος και θράσος και άλλοι δειλά και ντροπαλά! Όλοι όμως με την εσωτερική μας δύναμη υπερ του αγώνα να κερδίσουμε δικαιώματα που άλλοι τα έχουν στο τσεπάκι απο την μέρα που γεννήθηκαν! Να κερδίσουμε το δικαίωμα του να αξίζω, το δικάιωμα του να διαφέρω, το δικαίωμα να επωμιστώ με τον άνθρωπο που αγαπώ και έχω επιλέξει για σύντροφο μου, τα χρέη, τους φόρους, τις ευθύνες, τις χαρές , τις λύπες! Το δικαίωμα να δημιουργήσω οικογένεια με τον άνθρωπο αυτό και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, σε ένα υγιές περιβάλλον, ανθρώπινο, αξιοπρεπές! Να μην ντρέπονται για τους γονείς τους , αλλά να είναι περήφανα για τον ίδιο τους τον εαυτό και την οικογένεια τους!

Εσύ για ποίο λόγο πολεμάς? Εσύ γιατί πολεμάς ανώνυμα? Εσύ τι έχεις να κερδίσεις? Εσυ ποιός είσαι? Δε θα δώσω σε κανέναν εξηγήσεις, απλά θα πολεμήσω! Δε θα πείσω κανέναν με επιχειρήματα να ενταχθεί διπλα μου! ΔΙΕΚΔΗΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ, αυτό μόνο!!!
Κιαν πολεμήσω ανώνυμα αυτό δεν μειώνει τον αγώνα μου! Αντιθέτως είμαι δίπλα σου πριν καν με χρειαστείς, με τον δικό μου τρόπο!

Όσοι έχουν συμφέρον θα μπουν στο "αγώνα" και σιγά-σιγά θα εξαφανιστούν μόλις αποκτήσουν τη φήμη, τις ψήφους και τα όμορφα σχόλια! Όσοι θα ενταχθούν στον αγώνα (χωρίς εισαγωγικά), θα ιδρώσουν, θα νευριάσουν, θα κλάψουν και ποιος ξέρει τι άλλο, με την αβεβαιότητα πάντα, να μην πάρουν όσα δικαιώματα αξίζουν, ίσως κανένα!

1 σχόλιο: