Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Να ταμπελώνει κανείς ή όχι!

Πολλές φορές ήρθα στην θέση να ταμπελώσω άνθρωπο και άλλες φορές κατηγόρησα το ταμπέλωμα! Το ερώτημα μου είναι να ταμπελώνει κανείς ή όχι!

Μετά απο σκέψη αποφάσισα ότι το ταμπέλωμα σαν λέξη είναι λίγο βαριά! Είναι σαν να σε κρίνει κάποιος, είτε απο την εξωτερική σου εμφάνιση, είτε απο τον τρόπο που μιλάς, είτε απο κάτι άσχετο, ότι έχει αποφασίσει τι χαρακτήρας είσαι ή πως θα αντιδράσεις σε συγκεκριμένη περίπτωση ή αν είσαι γκευ, αν είσαι ευαίσθητος κλπ! Υποσυνείδητα σου έχει καταχωρήσει φάκελο και θα εκπλαγεί με μια διαφορετική αντίδραση σου για κάτι συγκεκριμένο!

Πιστεύω πως αυτό όλοι το κάνουμε, κιαν ρωτήσω τι τύπος ειναι το κολλητάρι σας θα βγάλετε τον φάκελο και το ιστορικό του απο το υποσυνείδητο σας για να εκφέρετε άποψη.
Ναι, τελικά όλοι ταμπελώνουμε μαυτήν την έννοια! ΤΟ πρόβλημα βρίσκεται λίγο παραπέρα!
Να μην δέχεσαι ότι κάποιος μπορεί να αλλάξει συμπεριφορές και συνήθειες, και να αρνείσαι να δεχτείς τα καινουρια δεδομένα! Αλλά και το να έχεις πάντα την ανάγκη να φακελώσεις κάποιον, γνωστό ή άγνωστο!

Μπορεί κάποιος να πει πως το να ψυχολογήσεις κάποιον και να βρεις τι τον χαρακτηρίζει δε σημαίνει ότι τον ταμπελώνεις! Όχι βεβαια! Αλλά μην θεωρήσεις και δεδομένο ότι έχεις μάθει ή έχεις συμπεράνει για τον απέναντι σου! Όλοι αλλάζουμε! Άλλοι προς το καλύτερο και άλλοι προς το χειρότερο!

Αυτό για τους ανθρώπους που είναι κάθετα εναντίον αλλά και υπερ-υπέρ του ταμπελώματος! Όλα αλλάζουν, όλοι αλλάζουμε, και απο την άλλη καλύτερα, για να υπάρχει εξέλιξη, ποικιλία και αλλαγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου