Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τα Χριστούγεννα δεν είναι για παιδάκια μόνο

Έσιει τζαιρό που προσπαθώ να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
Νομίζω εν τα καταφέρνω τζαι προσπαθώ να καλοπιάσω τον εαυτό μου να μεν είμαι έτσι τατσίζισσα!!
Προσπαθώ να με πείσω ότι τα Χριστούγεννα εν χαρά! Να μεν αγχώνουμαι αμα κοντευκουν τζαι να σιέρουμαι με το "τρίγωνα κάλαντα", "all i want for xmas is you", "this is christmas" και αλλες χριστουγεννιάτικες επιτυχίες!
Να μάθω άμα εν χριστούγεννα να στολίζω δεντρακια τζαι να αγωνιώ να μάθω ίνταλως κάμνουν τους κουραπιέδες!
Να σταματήσω να ονειρευκουμε πως αν κάμω σπίτι εν θα στολίσω ποττέ γιατί εν μεγάλη αγγαρεία τζαι ξιμαρισιον το δεντρούι που λουβά!
Επερίμενα να δω αν θα χαρώ με τις στολισμένες βιτρίνες!
Αν θα χαρώ τζαι χαμογελάσω με τους Άγιους Βασιληδες που κάμνουν ποδήλατο μεστα μαχαζια τζαι έχουν ένα ψευτικο τζαι πλαστικό χαμόγελο!
Σκατά! Τίποτε εν έγινε! Αντιθέτως ενευρίασα που θα αρκευκε η κίνηση τζαι θα αρκούσα να πάω στη δουλεια μου τις γιορτινές μέρες! Ενευρίασα που αρκεψαν μεστους δρόμους να φαίνουντε ανθρώποι που διασταυρώνουν με το χαβά τους τζαι έχουν τζείνο το ύφος του εκατομμυριούχου επειδή μόνο μια φορά τον χρόνο τυγχαίνει να κρατούν 500 ευρώ μεστην πούγκα για να τα ξοθκιάσουν σε ρούχα, παπούτσια τζαι αστραφτερες καδένες, να πιάσουν 2-3 πούρα για την πρωτοχρονιά τζαι να προσποιηθούν για λλίες μέρες πως εν πασάδες! Αρκέψαν να φκαίνουν στους δρόμους τζαι οι οικογένειες που γοράζουν μπαλόνια τζαι ρούχα στα κοπελούθκια τους(μόνο τα Χριστούγεννα) τζαι στο ταμείο ο τζύρης φκάλλει το τσεντί με το ύφος του "εγιώ πληρώνω τζαι έχω αλλό 500 ευρώ στην τράπεζα εκτός που τούτα"!
Εχτές εσκέφτουμουν πόσα ψώνια αχρείαστα τζαι πόσα λεφτά εσιωνοστήκαν τούτες τις μέρες!

Είδα μια οικογένεια που εδιασταυρωνε μπροστά μου, με την μάνα αρχηγό μπροστά τζαι γλήορο βήμα, ακολουθούσε η κόρη κάπου 14 χρονών που εθώρεν δεξια-αριστερά όπως την φοιτσιασμένη τζαι τον γιο πιο πίσω να προσπαθεί να φτάσει την μάνα! Εφανήκαν μου ότι ήρταν που το χωρκό με το λεωφορείο λλίον απεριποιητοι τζαι όι τόσον αστραφτεροί όσο οι υπόλοιποι δίπλα τους! Τούτοι οι άνθρωποι εν τούτοι που περιμένουν τζαι πως περιμένουν τα Χριστουγεννα να παν να ψουμνίσουν ένα κομμάτι ρούχο γιατί σε 3 μέρες μπορεί να μεν κρατούν που τις αναγκες τζαι τα χρέη που τρέχουν!
Τα Χριστουγεννα τζαι το Πάσκα για λόου τους σημαίνει τζαινούρκο παντελόνι τζαι φανέλα τζαι ένα ζευκαρι παπούτσια αν εν τυχεροί τζαι κανέσουν τα ριάλια! Για τις κλατσες τζαι τα σώβρακα θα κάμουν υπομονή ως το Πάσκα! Εν φκαίνουν τα ριάλια σήμερα! Εν οι ανθρώποι που περιμένουν να έρτουν οι γιορτές για να δώκουν τον γυρό τους στην χώρα, να ψουμνίσουν τζαι να δουν που κοντά ούλλους τζείνους που κρατούν τζαι ψουμνίζουν κάθε φτομάδα!

Εν εφαντάστηκα τούτες τις μέρες να πάω να ψουμνίσω! Όι γιατί εν θέλω να γοράσω 2-3 πράματα που έχω ανάγκη, αλλά γιατί ο 13ος εν πιασμένος για πιο επείγον πράματα! Κάμνω τζαι ξανακάμνω υπολογισμούς! Θέλω μια χρονιά να μείνουν κάμποσα στον λοαρκασμό τζαι να τα δώσω σε κάποιον που εν επήε ποττε να ψουμνίσει στην χώρα, κάποιον που θέλει τζαι κλάτσες τζαι σώβρακα τζαι εννα τα πιάσει χωρίς να μερά τζαι να υπολογίζει!
Να δώκω για να γίνει ένας άρρωστος καλά! Να πω εν επιασα μαλακίες τζαι σοκολατάκια, ουτε στολιθκια τζαι τζαινουρκα παπούτσια αλλά ένας άνθρωπος εννα περάσει γιορτές με τους δικους του εκτός νοσοκομείου, θα κάτσει να φάει χωρίς να τον ενοχλεί ο νεφρός, ο σπονδυλος, το μάτι, το φρύδι του! Θα μου στείλει ένα Χρόνια Πολλά στο κινητό τζαι θα τρέξουν τα μάθκια μου!

Μια μέρα να εν Χριστούγεννα τζαι να γεμώνουν οι δρόμοι κόσμο που πάει να βοηθήσει αλλά τζαι να ψουμνίσει στα παζαράκια που γίνουνται για τους φτωχούς, τους αρρώστους, τους δυστυχισμένους τζαι τους ανθρώπους που έτσι μέρες κλαιν όι επειδή εν δουλευκουν τα λαμπούθκια τους αλλα επειδή εν πεταξιμιοι που ούλλους!

Τούτες τις γιορτές καλλύτερα να δώσετε αίσθηματα! Να δώκετε αγάπη τζαι χαρά στα κοπελλούθκια σας τζαι στους δικούς σας επειδή είπετε θκυο κουβέντες παραπάνω τζαι εντυθήκετε άης βασίλης τζιας μεν τους παρετε τίποτε!! Να τους αγκαλιάσετε σφιχτά τζαι να τους φιλήσετε να τους πείτε τζαι θκυο λεξούες γλυτζιές επειδή του χρόνου μπορεί να μεν ενουν μαζί σας!
Ούλλοι περιμένουμε ριάλια τζαι δώρα! Το διαφορετικό κάμνει εντύπωση! Θα έχουν να το λαλούν ως το καλοτζαίρι!

Πόσα λεφτά εσιωνόσαμεν τούτες τις μέρες για άχρείαστα πράματα? Πόσοι δήμοι εσκαρφιστήκαν παραμυθουπόλεις τζαι άλλα χριστουγεινιατικα τεχνασματα για να παν στο ταμείο τους τζαι να γορασουν τζαινουρκα στολιθκια για τους δρόμους του χρόνου?
Πόσους ανθρώπους θα εμπορούσαμεν να κάμουμε καλά?
Ποσους ανθρώπους θα εκάμναμε να χαμογελάσουν τζαι να πουν τούτα εν τα καλύτερα μου Χριστούγεννα, μόνο επειδή τους εδώσαμεν τζείνα που μας περισσευκουν?

Εν το πιάνω το ευλοημένο το πνευμα των Χριστουγεννων, εν το πιαννω!!!


6 σχόλια:

  1. Σκέφτουμαι τα τζι εγώ τούτα ούλλα, μέρες που είναι. Εν τα δεύτερα Χριστούγεννα που εν τα σιέρουμαι γιατί έχω δικό μου άνθρωπο στο κρεβάτι του πόνου τζαι υποφέρει. Τζαι υποφέρω τζι εγώ μαζί.
    Απόφυγα τα καταναλωτικά όργια των ημερών τζαι προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ τζι εγώ με τη σειρά μου άτομα που παιρνούν ζόρικα. Ξέρω που πρώτο σιέρι τί σημαίνει να περνάς δοκιμασίες έτσι μέρες τζαι πραγματικά σπαράζει η καρκιά μου κάθε φορά που σκέφτουμαι πόσοι συνανθρώποι μας υποφέρουν έτσι μέρες.
    Τούτο το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω εν το καλλύττερο δώρο για τον εαυτό μου. Γιατί έκαμεν με να ξανανιώσω ότι είμαι Άνθρωπος.

    Καλώς να ορίσει η νέα χρονιά τζι εύχομαι ναν καλλύττερη που την (κωλο)χρονιά που φεύκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wow, mia xara to epiases to pneuma twn Xristougennwn! akoma ena eustoxo k euglwtto post! bravo! - i.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στις γιορτές χρυσοπληρώνεις ρούχα που θα τα φορέσεις στο οικογενειακό τραπέζι για να μπεις στο μάτι της ξαδέλφης σου της Πραξούλλας. έτσι θα περιέγραφαν όλοι τα Χριστούγεννα πιστεύω :/

    καλή χρονιά να έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι εντυπωσιακό το πόσος κόσμος υποφέρει αυτές τις 'άγιες' μέρες είτε φανερά, είτε κρυφά. Πραγματικλα, αν δεν θέλει κάποιος να ξεκλειδώσει την πορτούλα της καρδιάς του, δεν μπορείς με τίποτα να ξέρεις τι γίνεται μες την ψυχή του, όπως και να δείχνει εξωτερικά.
    να πω την αμαρτία μου, ένα 20ευρώ το έφαγα στην παραμυθούπολη. Εκτονώθηκα στην σκοποβολή (και φαίνεται πως το ταλέντο μου σε αυτό είναι πηγαίο. Εκτός κι αν έχω πολλά απωθημένα!)
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Invictus
    Αν σκεφτουμαι ποσοι υποφερουν ετσι μέρες ή ολοχρονα εν τρομακτικό! Το ευχάριστο είναι ότι είμαστε πολλής κόσμος που μπορούμε να βοηθήσουμε με ένα 10ευρω τζαι να τα δώσουμε σε τούτες τις οικογένειες! 10 ευρώ εν ένα στολίδι λλιοτερο πάνω στο δέντρο μας! Τόσο απλό! Τόσες βλακείες γοράζουμε! (Τζιεγώ το ίδιο)!
    Ευχομαι περαστικά να είναι τα ζορκα που περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους!

    @Ανώνυμος
    Θενκ γιου! Εκαταλαβα σε μπαι δε γουέι :P

    @Oυφ!
    Κρίμα αλλά ναι κάπως έτσι! Καλή χρονιά και σε σένα!

    @τινκερμπελ
    Εν τζαι αναγκη να νιώθεις ασχιημα!:P Να περνούμε τζαι καλά εν τζαι είπα το αντίθετο! Απλά γιατί ο δήμος εν λαλεί ότι ένα μέρος τον χρημάτων θα επήεννε τζαι σε φιλανθρωπικο σκοπό!
    Στα τετοια τους όμως!
    €5, €10, €20 ο καθένας θα εκάμναμε πολύ κόσμο να περάσει τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής του!!

    Καλή χρονιά με υγεία σε όλους! Τα άλλα ούλλα εν στο σιέρι μας!Μεν ξηάσετε τον οβολό σας στην Μαρία Τουίτυ! http://mariatweety.blogspot.com/
    Οι λογαριασμοί της βρίσκονται σε όλα τα μπλογκς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω να μεν σε ρίψω τζι εγώ με την άποψη μου. Αλλά τα χριστούγεννα τα εβαρέθηκα. Είμαι 21 χρονών, αλλά εδώ και μερικά χρόνια, δεν θεωρώ τα χριστούγεννα σαν μια άλλη οικογενειακή γιορτή, αλλά τα υπόλοιπα ούλλα είναι ένα καταναλωτικό όργιο στο οποίο δεν θέλω να συμμετέχω. Ας αρχίσουμε που τα εύκολα ... Επαναλήψεις προγραμμάτων, ο Άη- Βασίλης, άλλως Σάντα Κλως ... ο οποίος δεν υπάρχει ... αλλά στην πραγματικότητα συνδέεται με 3 πλάσματα ... τον ξυλουργό που τα Βόρεια που έκαμνε δώρα στα μωρά του χωρκού του, τον Άη Νικόλα που εφρόντιζε τους φτωχούς στο τζιερό του, τζιαι τον Άη Βασίλη, λόγο ημερομηνίας εορτασμού του Αγίου. Να τον θωρείς σε μια φάουσα βλακίες στην τηλεόραση, ένα παραμήθι που ενισχύει τον καταναλοτισμό, ή την ιστορία του Σκρουτζ σε 1000 διαφορετικές γιορτές (και η κυπριακή που είδα εψές αηδία). Τα αδέλφια μου να πιάνουν μια φάουσα δώρα όπως ούλλοι για να τα παρετήσουν σε μια εφτομά, αντί να τους πιάσουν ένα βιβλίο, να κάμουν τίποτε οικογενειακό σπίτι (που εγώ αποφεύγω) να νοιώσουν σαν οικογένεια ...
    Το άλλο, τα λαμπούδκια, στολίδκια ... αν μπορούσα, θα στόλιζα ένα ξεραμένο έλατο με σκουπίδια, γιατί τούτο εν το πραγματικό αποτέλεσμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ...
    Για να καταλήξω σε πόψε ... Ούλλοι οι φίλοι μου να θέλουν να παν σε τόπους από 40-80 ευρώ είσοδος, clubs, μπουζούκια, μουσικές σκηνές κτλ για να διασκεδάσουν ... τι? Μια ακόμα μέρα στο χρόνο ... Με μια διαφορά, ούλλα εν πίττα, γίνεσε πίττα, τζιαι πιερώνεις παραπάνω για το μαγαζί που εν τίγκα...
    Τούτα εν τα χριστούγεννα μας, αλλά αν πεις τίποτε, ούλλοι απλά ακολουθούν το ρεύμα, διερωτούμε όμως, ποιος πάει μπροστά? Τούτος με τα συμφέροντα. Πρέπει να αλλάξουμε λίον νοοτροπία, όι μόνο δαμέσα, ακόμα είμαστε πίσω εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή