Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

#PoustiRiot




ΠΗΓΗ: http://www.vice.com/gr/video/nea-genia-lgbt-koinotitas-ellada

Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι gay, λεσβία, trans ή bisexual στην Ελλάδα σήμερα. Η ομοφοβία κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο ακόμα και μέσα από δηλώσεις "επίσημων" προσώπων, όπως του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ή και του δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου. Το VICE κινηματογράφησε τη δράση μιας νέας ομάδας ακτιβιστών, των #PoustiRiot οι οποίοι έγιναν ευρύτερα γνωστοί πέρυσι τα Θεοφάνεια με το περίφημο "φιλί" τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Κάμερα: Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

4 σχόλια:

  1. Εν απίστευτοι ρε. Εν πιο ποθκιάντραποι και που τους δικούς μας. Και οι της εκκλησίας, και οι της πολιτικής ας το πούμε. Άκου να πει ο άλλος ότι έννα αφορίσει όποιον βουλευτή ψηφίσει υπέρ του συμφώνου. Σάννα και το σύμφωνο μόνο τη συγκεκριμένη κοινότητα εξυπηρετεί! Κι ο άλλος..να λαλεί αν είναι να μην με ψηφίσει ο κόσμος για τις απόψεις μου αυτές, τιμή μου και καμάρι μου... άκου ποτζεί. Είμαι έξαλλη!!!
    Εμάς ο Θεμυξοκλαίους πιστεύκω το ακράδαντα ότι εν λόγω τούτων των απόψεων και το πώς και πόσο τις επροέβαλε/εξέφρασε που δεν εψηφίστηκε. Όχι λόγω των τροχαίων παραβάσεων κλπ. Τούτο ήταν.
    Και δεν μπορώ άλλο να ακούω/διαβάζω απόψεις για το ελάμ στη βουλή, ότι "να δούμε τι θα κάνουν και τούτοι, αφού οι άλλοι εν κάμνουν τίποτε" ή "εν καλοί, διούν και σε φιλανθρωπίες", ή να μου πει κανένας άλλος να "διαβάσω το καταστασικό τους" όταν θέτω ερωτήματα σχετικά με το ρατσισμό τους.
    Κι ακόμα, νιώθω ότι εν χειρότερα στην Ελλάδα με τούτο που βλέπω, ναι. Τράτζικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. My friend να πω οτι διαφωνω; Εν ναν ψεμα μου.
    Ο θεμιστοκλεους εκαμε τζαι ένα καλο. Ειπε τόσες χοντραδες, μπουρδες (ίντα κομψα που τα λαλω), που μετα τις δηλώσεις του, εξεκινησαν να φυτρωνουν μπλογκς σαν το δικο μου (τζαι το δικο μου), εδημιουργηθηκε η Αξεπτ, εδημιουργηθηκε ενα γκρουπ στο φβ για την ομοφοβια στην Κυπρο με πολλα μέλη πλεον κλπ κλπ.
    Ηταν η σταγόνα που εξεχειλισε το ποτήρι τζαι ο πατσος που έφαεν καθε ΛΟΑΤΙΚ κυπραίος/α ξεχωριστα πανω στο πρόσωπο. Λίες μέρες αργότερα η ΛΟΑΤΙΚ κοινότητα εξεκίνησε να οργανώνεται.Έτσι που το τίποτε, χωρίς να ξέρει κανένας κανέναν. Έμοιαζε μου με εξέγερση τζαι ότι ήταν τζαιρος επιτελους να υπερασπιστούμε τζαι κανένα δικαίωμα, αλλά τζαι την υπαρξη μας. Ακομα θυμούμαι τον θυμό που είχα, πόσο προσωπικά επήρα τις βρισιές του θεμιστοκλέους (ειπε με ξεκαθαρα παιδόφιλη τζαι παιδεράστρια), πολλές σκέψεις που έκαμα, τζαι 2 ποστς που εγραψα (τοτε που εκαλαμαριζα στο μπλογκ-ασχετο), για τζεινες τις μερες.
    Ευχαριστω που μου τα θυμησες. Έκατσα τζαι ξαναθκιαβασα τα.
    ΤΟυτο http://blogskepseon.blogspot.com.cy/2010/06/h-accept.html
    τζαι τουτο http://blogskepseon.blogspot.com.cy/2010/07/blog-post_8174.html

    Πάλε πιανει με ο θυμός αμα ακουω τζιάλλους να μιλούν έτσι,αλλα έμαθα να καμνω λίο manage τα συναισθηματα μου τζαι να ξεκινω διάλογο τζαι να παραθέτω επιχειρήματα. Βέβαια εσιει φορές που γελώ με τις μαλακίες που ακούω τζαι εν ασχολουμαι αλλα καποια πράματα νιώθω την ανάγκη να τα απαντησω κάποτε. Εκαμα πολλές βελτιωσεις μέσα μου για την ομοφυλοφιλία μου, τις ενοχές μου, έκαμα αναθεωρηση για την θρησκεια μου, τζαι έφτασα να κάμνω κάμινγκ άουτ στους κολλητους μου τότε τζαι την μάνα μου πρόπερσι. Πολλά συναισθήματα αλλα τζαι φίλους/ες. Ήταν λυτρωτικά ούλλα, αλλά εκαμαμε τζαι reborn που λαλούμε τζαι στο χωρκό μας.
    Ιννα που μου εθυμισες τωρά 6 χρόνια μετά...τζαι τι κάθουμαι τζαι γράφω έτσι ώρα.
    Θενκ γιου πάντως.
    (Ωραίο σεντονουι έκαμα...ντροπή μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! Ηθελα να πω επισης, (ναι εν ολοκλήρωσα παρά το σεντόνι), ότι τζαι τα προστίματα αλλα τζαι οι ομοφοβικές του δηλώσεις κατα καιρούς εκαμαν του μεγάλη ζημιά.
    Αν θυμουμαι καλά μετά τις δηλώσεις του τότε που κατηγορολυσε τους γκέι για παιδεραστία τζαι κτηνοβασία, ότι στις αμέσως επόμενες εκλογές, ήταν επιλαχών βουλευτης, κάποιος έφυε (ευρωβουλή) τζαι τελικά εκαταφερε να μπει παλε. Τούτη την στράτα που είσιε τζαι απλήρωτα προστίματα, θωρει την βουλή με τα κυάλια.
    Ποιος φταιει;
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ya i see. But i proud of my life. You can know more about lesbian life in movie here. We watch for know more.

    http://lesbian-drama-movies.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή