Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Bye bye russian vodka!! (Пока русская водка!!)

Αυγουστος  2013!
Στην Ρωσία απαγορευεται να κάμνεις "προπαγανδα" για την υπερασπιση της ομοφυλοφιλίας.
Δηλαδή απαγορευονται οι γκει παρελασεις (gay prides), τζαι γενικοτερα απαγορευεται δια ροπάλου, προστίμου και φυλακισης (κυριολεκτικά), ότι εσιει σχέση με την υπερασπιση των δικαιωματων των λοαδ ατόμων, κοινώς ανθρωπινα δικαιώματα.

Στην Ρωσία οι αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος.

Ο λόγος (πέραν της ομοφοβίας), εν ότι εν για να μεν μάθεις στα μωρά την ομοφυλοφιλία.
Είπα ότι ειμαστε 2013?

Προκύπτει όμως ενα μεγαλο ερωτημα. Μόλις επρωτοερωτευτηκα μια συμμαθητρια μου στα 6 μου, εν ήξερα τι σημαίνει ομοφυλοφιλία. Επισης άσχετο ότι εμεγαλωσα σε ένα στρέιτ περιβάλλον. Ίνταλως σκατά εγω είμαι λεσβία με τούτη την ρωσική σκέψη εν άξιον απορίας.
(Εκτός αν ξέρουν κάτι οι Ρώσοι  που εν το ξέρει ο υπολοιπος κόσμος.)

Μόλις λοιπον δημοσιοποιώ στο μπλογκ μου την απορία μου, θκιαβάζω ότι οι Ρώσοι αρνούνται πως εν για τα μωρά που το κάμνουν. Εν τα ΜΜΕ που εφκαλαν τουτη τη θεωρία λαλούν. Νταξει λοιπόν Πούτιν μάι φρεντ! Απλά διορθώνω πως εν μόνο λόγω ομοφοβίας που εκάμετε έτσι νόμο. Την απορία μου όμως εν θα την αποσύρω.

H καινουρια rainbow φωτογραφία του Πούτιν


Εν τζαι απαγορευουν σου να είσαι γκέι άμεσα. Απλά εν επιτρεπεται να το υποστηρίζεις, να είσαι ο εαυτός σου, να έσιεις λόον τζαι δικαιώματα ή να μιλάς για την ομοφυλοφιλία.Ψιλοπράματα δηλαδή.

Τούτος ο νόμος-βλακεία βέβαια, εξεσήκωσε αντιδράσεις σε ούλλον τον κόσμο.
Σε διαφορα γκει κλαμπς ανα το παγκόσμιο αρκέψαν το μπουκοτάρισμα τζαι αποσύραν που τα ράφκια τους βοτκες, made in Russia.

Barman σε στιγμη εκκαθαρισης
Barman σε στιγμη χαλάρωσης.


Στους αγώνες που γίνουντε στην Ρωσία, η Σουηδή άθλητρια Emma Green Tregaro στο ύψος, έβαψε τα νύσια της στα χρωματα του ουράνιου τόξου, για να δειξει οτι στηριζει τα λοαδ ατομα τζαι εν εναντια στον καινουριο αντι-γκει νόμο της Ρωσίας.
 Τούτο όμως ήταν λόγος για τους Σουηδους επισήμους να την αποτρέψουν τζαι να της πουν να τα ξεβαψει επειδη φαινεται οτι ετσι εν σεβεται την Ρωσία, λες τζαι η Ρωσία με τη σειρά της σέβεται ούλλους τους ανθρώπους.
 "Εκπλάγηκα που έγινε ετσι μεγα θέμα το νύσιη μου αλλά μόνο που έγινε θέμα τζαι εσυζητηθηκε, εν κάτι θετικό. Αποφάσισα να τ'αλλάξω μεν πάρω τζαι την Σουηδική επιτροπή στον λαιμό μου", είπε!
Έτσι άλλαξε το χρώμα απο ουρανιο τόξο σε κόκκινα που συμβολίζει την αγάπη.
H Emma Green Tregaro με κοκκινο νυχούι στην Ρωσία.


Οι Ρωσίδες αθλήτριες Kseniya Ryzhova and Tatyana Firova κατα την απονομή των μεταλλίων τους εδιαμαρτηρηθήκαν για τον Ρωσικό αντι-γκέι νόμο της χώρας τους, με ένα φιλούι μεστα σιήλη.
Έχω την εντύπωση πως ούλλοι περιμένουν να δουν, αν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε κυρώσεις στις δύο κοπέλλες.  Κάποιες αμφιβολίες αν το φιλί ήταν για διαμαρτυρία ή για να γιορτάσουν την νίκη τους, υπάρχουν, αλλά οι ίδιες εν είπαν κουβεντα για το θέμα, ακόμα.. Βέβαια θα εξαρτηθει που το αν θα υπάρξουν κυρώσεις ή όχι. Εν ξέρω αν με πιανεται ;) 
Ε, πόση σύμπτωση δηλαδή!
Η Kseniya Ryzhova τζαι η Tatyana Firova, διαμαρτύρονται. 


Ο Νick Symmonds αθλητης στους ίδιους αγώνες, φέτος στην Ρωσία, αφιερωσε το αργυρό του μετάλλιο σε ούλλους τους γκέι φίλους τζαι φίλες του!
Μετα που ερώτηση ποια η γνώμη του για τον αντιγκέι ρωσικό νομο τζαι μεσα στα πολλά επίσης είπε: "Όσο μπορώ να μιλήσω για τούτο το θέμα, πιστευκω πως ούλλοι οι ανθρωποι γκει, στρειτ, μαυροι, ασπροι, αξίζουν των ιδιων δικαιωμάτων.Aν χρειαστει εν να βοηθησω οσο μπορω" είπε τζαι εφερε τζαι στη συζητηση την περιπτωση συλληψης του, αφου ήδη υπάρχει νόμος στην Ρωσία, όπως είπαμε. Εν ούλλοι φειδωλοί στις δηλώσεις τους ή στις διαμαρτυρίες τους, αλλά εν σταματουν να αντιδρούν, εστω τζαι διακριτικά. Ο νόμος εν σε ισχυ τζαι ανα πάσα στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να συλληφθεί, τζαι στην περίπτωση των αθλητών/τριων ίσως υπάρξουν τζαι κυρώσεις. 
Ο Νick Symmonds τοπλες.

Η Yelena Isinbayeva εν μια άλλη ρωσσίδα αθλήτρια που μετά την νίκη της ερωτήθηκε για την ίδια ιστορία του αντιγκέι νόμου τζαι ην περιπτωση της σουηδης πιο πάνω.. Εστήριξε την χώρα της τζαι είπε ότι σεβετε τον νόμο, αφού οι Ρώσοι έχουν "νορμαλ" ετεροσεξουαλικές σχέσεις. 
Μετά που υπήρξε ένας μικρο σάλος με τις δικές της δηλώσεις, την επόμενη μέρα εδικαιολογήθηκε ότι εμιλούσε αγγλικά τζαι οχι στα ρωσικά που καταλαβαινει καλύτερα τζαι υπηρξε μια παρεξήγηση. "Είμαι ενάντια στις διακρίσεις", είπε.  Αλίμονο, λαλώ εγώ!
Η Yelena Isinbayeva πριν τις δηλώσεις.
Βέβαια τούτες ούλλες οι καταστάσεις εθυμίσαν σε πολλούς τουτη την φωτο που έμεινε στην ιστορία σαν ο χαιρετισμός "Βlack Power", στους ολυμπιακους του 1968. 

Tommie Smith, (κέντρο), John Carlos (δεξιά), τζαι ο Αυστραλός Peter Norman (αριστερά)
Τότε ήταν διαμαρτυρία για τον ρατσισμό εναντιον των μαυρων. Τότε που οι μαυροι ήταν δευτερης κατηγορίας πολίτες, χωρίς δικαιωματα τζαι πολλά πολλά.
Οι αθλητες εφκήκαν στο βάθρο με μαυρες κλάτσες. Συμβολισμός της φτώσειας που επικρατούσε στους μαυρους τότε. Ο Κάρλος με ανοικτό το σακακι  που εσυμβόλιζε την μοναδικότητα των εργατων,  το πολυχρωμο περιδεραιο που ήταν για όσους υποφέραν τζαι επεθάναν αβοήθητοι στην μοίρα τους.  O Tommie εφορουσε ένα μαυρο σιαλιν που εσυμβολιζε την περηφανεια. 
Οι 3 αθλητες ειχαν καρφιτσωμενο πάνω τους το σημα Olympic Project for Human Rights, ενός οργανισμου για την εξαληψη των διακρισεων. 
Το όλο σκηνικο ήταν προσυμφωνημένο.
Οι 2 μαυροι αθλητές ήταν να φορεσουν τα μαυρα γαντια τζαι να διαμαρτηρηθουν με τουτο το τρόπο. Επειδη όμως παντου συμβαινουν απρόοπτα ο Κάρλος εξεχασε τα γαντια του, ετσι ο Αυστραλος είπε τους να φορέσουν που ένα με τον Τομμυ. 
Κανένας εν ήξερε τζαι δεν ηταν προετοιμασμενος για το τι θα εγινετουν με τουτο το σκηνικό, με τουτη την διαμαρτυρία. Με το που εσηκώσαν τα σιερκα επαγωσε το στάδιο. Αρκέψαν τα γιουχαισματα τζαι οι δηλώσεις τύπου εν κανει που τους εβαλαμε να βουρησουν στους αγώνες μας, εν να φκουν τζαι που πάνω. Το '68 ετσι ήταν ή λογική. Ως τζιαμέ εφτανε. 
Υπήρξαν κυρώσεις. Αποχωρήσαν που την αμερικανική ομαδα μεν αποβληθουν ούλλοι οι αθλητες. Είχαν διαφορες επιπτωσεις, όπως τζαι απειλές για την ίδια τους την ζωή τζαι των δικών τους, τζαι εφαν τζαι πολυ περιπαιξιμο. 
Σημερα εν διασημοι συμβολο της ειρηνικής διαμαρτυρίας, των ανθρωπινων δικαιωμάτων τζαι της ισότητας.
Πολλά χρόνια μετα ετιμήσαν τους με διαφορα βραβεια θαρρους τζαι εδωσαν τους τζαι συγχαρητηρια.
Ο Τομυ μεχρι σημερα λαλει πως εν ηταν ο χαιρετισμος "Βlack Power", αλλά ο χαιρετισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αγώνες στην Ρωσία εν ετελιώσαν. Ούτε οι αθλητικοι, ούτε οι κοινωνικοι. 
7 με 23 του Φεβράρη του 2014 εν ναν οι χειμερινοι αγωνες στο  Sochi, της Ρωσίας.
Οι διαμαρτυρίες εξεκινήσαν σε τούτους εν να συνεχιστουν τζαι τον Φεβράρη.

Να δούμε πόσοι εν να σιερετήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα για να τα γνωρίσουν τζαι καποιοι άλλοι που ίσως εν τα εγνωρίσαν ποτέ.

7 σχόλια:

  1. Λέμε έτη 2013 επίαμε πολλά μπροστά σαν κοινωνία. Σκατά. Νομίζω κατά βάθος ούλες οι χώρες λιο πολλά κουβαλούν ακόμα το κοινωνικό ρατσισμό τζιαι τις διακρίσεις. Μπορεί σε κάποιες χώρες να είναι πιο εμφανές με νόμους (κοίταξε Ρωσία καλλιόρα) αλλά τζιαι Ελλάδα τζιαι Κύπρο τζιαι γενικά, η κοινωνία ποττέ εν θα εν φουλ δεκτική στο "διαφορετικό". Γιατί απλούστατα υπάρχει άγνοια, αμορφωσία τζιαι έλλειψη κοινωνικής παιδείας. Μπορεί στις βορειο-δυτικές χώρες της Ευρώπης τούντα πράματα να μεν ισχύουν τζιαι να εν όντως πιο "δεκτικοί" με την "κοινωνική διαφορετικότητα" τζιαι γι' αυτό τους συγχαίρω. Εν ένα πράμα που θα έπρεπε να ισχύει παντού στο κόσμο, όι μόνο σε 2-3 χώρες.

    Σαν φοιτήτρια, αδαής εγώ τότε θυμούμαι προς τα θέματα τον λοαδ, χωρίς να είμαι ή να έχω τάσεις ομοφυλοφιλίας, θυμούμαι στο fresher's week μας στην Αγγλία, έπιασα τζιαι έβαλα πόξω που τη πόρτα του δωματίου μου μια καρτ-ποσταλ που υποστήριζε το λοαδ των φοιτητών. Έκαμα το γιατί πραγματικά επίστεφκα ότι κανένας άνθρωπος εν πρέπει να θεωρείται "διαφορερικός" based on their sexual preferences. Τούτο ισχύει τζιαι για θέματα θρησκείων, φυλετικά θέματα κλπ. Βάλω σου στοίχημα, ότι πέρκει να ενόμιζε ούλος ο όροφος μου ότι είμαι λεσβία. Που χέστηκα οφ κορς, ότι θέλαν ας ενομίζαν. Τη γνώμη μου εγώ εκατάθετα την no matter what they thought of me. I couldn't care less.

    Μακάρι να ήταν ούλος ο κόσμος έτσι πας σε ούλα!!!

    υ.γ.σόρρυ για το μυθιστόρημα πρωί πρωί. απλά χτιτζιάζω να ακούω για τόσες αδικίες εν μπορώ.
    υ.γ.2 καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exoume dromo pollin akoma. GInounte kapoia vimata en kala alla thelei tzialla
      keep walking lalei tzai mia diafimisi :P

      mia xara en to mithistorima me alithkies :)

      Διαγραφή
  2. Πολλά ωραίο ποστ, πολλά καλογραμμένο!! :)

    Κοιτά, μπορώ να μιλήσω για τους νέους της γενιάς μου, και ως bisexual με μόνο γκέι φίλους για αντρες, έτυχεν να βιώσω και τον ρατσισμό από μερικούς Κυπραίους αλλά και την αποδοχή.
    Μπορώ να πω πως εν πάρα πολλά λίγοι οι ρατσιστες και οι ομοφοβικοί στην ηλικία μου, τα περισσότερα άτομα συσχετίζονται με το bisexuality ή πειραματίζονται με την σεξουαλικότητα τους, και οι ομοφυλόφιλοι "βγαίνουν από την ντουλάπα" πιο εύκολα. Τα Λοαδ άτομα έχουν μπει πια στην καθημερινότητα μας.
    Το gap μεταξύ τούτον που μας διοικούν τωρά και της νεολαίας εν τεράστιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eprosexa tziego touto pou laleis oti oi 20arides pano kato en pio supporters apoti oi pio palies genies kai oi pio megaloi.
      Touto en kalo simainei oti se merika xronia en na allaxoun polla pramata pros ta thetika :)
      Ama anakalipseis xasma me tous 20arides telika simainei oti emegaloses :/

      Διαγραφή
  3. πολλά ωραίο αφιέρωμα :-)
    όπως τζαι το προηγούμενο με τα τραγούδια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή