Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν ήμουν γκευ....

Κάποτε σκέφτουμαι (ναι, καποτε καμνω το τζαι τουτο), αν δεν ήμουν γκευ τζαι ήμουν στρειτ ποσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου, οι σκεψεις μου, τα λόγια μου.
Φοουμαι οτι θα ήμουν ομοφοβική.
Φοουμαι πως στο μπλογκ μου (αν είχα) , ίσως να εγελοιοποιούσα τους ΛΟΑΔ επειδή ετσι σε εκπαιδευκει η κοινωνία, η οικογενεια , το περιβαλλον, το σχολείο τζαι εσυ πιανεις το τζαι παεις χωρις να σκεφτεις παραπανω.
Παντα φταιν οι αλλοι λες τζαι εμεις εν ειμαστε υπευθυνοι για τα πραματα που σκεφτουμαστε ή καμνουμε!
Το "ετσι μας εμαθαν" εν μια πολλα καλη δικαιολογία τζαι σεβαστή καποτε.

Θαυμαζω πολλα τους στρειτ που εν υποστηρικτες της Λοαδ κοινοτητας.
Πόση ανοικτομυαλοσύνη χρειαζεται να εσιεις, να μπορεις να σκεφτεις, εστω για λλία δευτερόλεπτα πως αραγε ενει η "άλλη πλευρα" ή εστω μια "άλλη πλευρα " τζαι να δεις με τα ματια (οσο μπορεις τουλαχιστον), καποιων ανθρώπων τζαι να μαθεις ή να κατανοησεις παραπανω πραματα?.
Πόσες γωνιες εσιεις να δεις τη ζωή τζαι ποσες ειδες εσύ?
Ποια εν η διαδικασια να καταφερεις να φκεις που τζεινα ουλλα τα πραματα που σε εκπαιδευκουν που μωρό να σκεφτεσαι?
Ίνταλως ξεπλυνισκεσαι που την πλύση εγκεφάλου?
Τι σε καμνει, χωρις να ζησεις καποιες καταστασεις απορριψης για την σεξουαλικοτητα σου, να μπορεις τζαι να καταφερνεις να σκεφτεις, οτι εννεν ετσι τα πραματα, επειδη αδικεις καποια πλασματα?

Αν δεν εζουσα καποια πραματα, καποιες φοβιες, καποιες ενοχές, καποιες καταστασεις ίσως ποττε να μεν εγυριζε ο νους μου να σκεφτω, να αναλυσω τζαι να θκιαβασω για τζεινα ουλλα που είμαι τζαι ζω.
Εν θα ειχα την ευκαιρια ισως, να εχω ενα ερεθισμα, μια δικαιολογια, να ψάξω τζαι μιαν αλλη πλευρα της ζωης, της σεξουαλικότητας, του εαυτου μου!
Να μαθω να δεχουμαι τζαι αλλες καταστασεις, να ξεκολλα ο νους που τα στανταρτ πραματα που σε μαθαινουν τζαι φορτωνουν σε για ουλλη σου τη ζωή.

Κριτική σκέψη.
Εν κατι που εν φημιζούμαστε οι Κυπραιοι. Απ' οσα θωρω τζαι ακουω εν κατι που εν το μαθαινουμε, εν εκπαιδευκουμαστε, εν εχουμε αποψη. Ετσι εμαθαμε καποια πραματα, ετσι τα ζουμε, εν ξερουμε τιποτε αλλο. Εν μπαινουμε καν στην διαδικασια να σκεφτουμε αλλιως, να διερωτηθούμε, να ακουσουμε τζαι να δοκιμασουμε να δουμε με αλλα μαθκια, που άλλη σκοπιά.

Κριτικη σκέψη, εν κατι που επρεπε να μαθαινουμε πρώτο, στο σχολειο, στο σπιτι, στην ζωη. Επρεπε να εθεωρήτουν βασικη αρχη τζαι αναγκη. Επρεπε οι γονιοι να λαλουσαν θελω να το μεγαλωσω το παιδι μου με αγαπη, τζαι ουλλα τα κλασσικα που λαλουν συν να εσιει κριτική σκεψη.
Γιατι ετσι τζαι όι αλλιώς? Εν σωστο? Εν λαθος? Αραγες σου? Πόσες αποψεις τζαι θεωρίες υπαρχουν για ενα συγκεκριμενο πραμα ή κατασταση? Ποια εν δικη μου αποψη, γνωμη, σταση? Γιατι?


Αρκεψα να εκτιμω τουτο το πραμα που ονομαζεται κριτικη σκεψη τζαι να θελω να εν ενα που τα πρωτα πραματα που θα καταφερω να δωσω στα παιθκια μου. Να ξερουν να ζυγιζουν τα πραματα, να εχουν την δικη τους λογική, να στηριζουν την αποψη τους, να ξερουν να ακουν, να δεχουνται, να σέβουνται! Να εχουν την αποψη τους οπως εχουν ουλλοι οι αλλοι τις δικες τους τζαι να επεξεργαζουνται οσα ακουν τζαι θωρουν.
Να μεν εν αρνια τζαι υποχειρια κανενου!  Να μεν εν ευκολοπιστοι τζαι να μαθουν να σκεφτουνται γιατι με λλιον νου, μπορεις να καταφερεις πολλα τζαι να πετυχεις ακομα παραπανω πραματα τζαι να βελτιωνεσαι σαν ανθρωπος

Να εχουν προσωπικοτητα, αποψη, όσο τζαι να διαφερει που την μάζα. Να μπορουν να εν πρωτοπόροι τζαι να μεν κολώνουν να στηριζουν αποψη, γνώμη τζαι σταση ζωής όσο διαφορετικη να εν που τους σιηλιάες ή εκατομμύρια υπόλοιπους.

Να μπορουν να καμνουν λαθη, να μπορουν να τα διορθώνουν να στεκουν στα ποθκια τους τζαι να ξερω πως αν μια μερα κλείσω τα μαθκια μου εν θα μεινουν κρεμμασμενοι, εν θα ανησυχησω οτι εν θα τα καταφερουν! Εν να μπορω να φύω ήσυχη οτι εκαμα το καθηκον μου τζαι  οτι τωρα που εν να εν μονοι τους θα μπορουν να επιβιωσουν σε τουτο τον στενομυαλο κόσμο, τον ομοφοβικό, τον ίδιο, που ούλλοι μοιαζουν μεταξυ τους αλλα εν θωρουν τζαι ποσο διαφορετικοι ενουν στις λεπτομερειες την ίδια ώρα.

Ισως να εχασα τζαι να χασω πολλές οπτικες γωνιες, του πως μπορει να δει καποιος τον κοσμο, τον ανθρωπο, την ζωή τζαι να αδικώ τζιεγω αλλους ανθρώπους με την σειρά μου.
Η ζωή εσιει να καμει με την διαφορετικοτητα, την διαφορετικοτητα που παιζεται στην λεπτομερεια.


18 σχόλια:

  1. Επροβλημάτισες με, επειδή εν θεωρώ πως εν ανοικτομυαλοσύνη να στηρίζεις τα ΛΟΑΔ άτομα (σπάζει μου την τούη η έκφραση εντομεταξύ), εν κοινή λογική ή γουοτέβερ. Δε, πες αρέσκει της κολλητής μου ένας τυπος, τι του βρίσκει εν beyond me αλλά τούτο εν σημαίνει πως εν θα κάθουμε δίπλα της να την ακούω να παρανοεί, το ίδιο ισχύει τζαι για μια φίλη μου που της αρέσκει μια τύπισσα, πάλε εν την καταλάβω αλλά το ίδιο μου κάμνει. Τζαι αν μια που τούτες τις δυο μου φίλες στιγματίζεται για τις επιλογές τις που ενα μέρος της κοινωνίας εννοείται οτι αν εμπορούσα να κάμω κάτι θα το έκαμνα για να την βοηθήσω. Μάι πόιντ ις ότι όποιον τζαι να ερωτευτείς εν δικαιώμα σου (μόνο οι κολλητοί σου δικαιούνται να σε ξητιμάζουν) τζαι εν δικαιούται κανένας να έχει άποψη, πόσο μάλλον αν θέλει τζίολας να την επιβάλλει τούτη την άποψη.
    Όσο για την κριτική σκέψη συμφωνώ, θεωρώ πως εν το μόνο πράμα για το οποίο εν υπάρχει χώρος στο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε. Τζαι σπάζω πως τα καταφέραν να τα κάμουν έτσι.
    Επαραμίλησα, μάι απολοτζις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥμφωνα με τις συμπεριφορες που σε εκπαιδευκουν να εσιεις σε μικρη ηλικια τζαι τις κουβεντες που σου κολλουν στον εγκεφαλο, πολλες φορες εν μπαινεις στον κοπο να δεις τα πραματα λλιον διαφορετικα, ή να μπεις στη θεση του αλλου. Αλλά ευτυχως που εσιει νεους που σκεφτουνται οπως εσενα! Νο αππολοτζις για τα μεγαλα ποστς ολα εν αξεπτετ δαμε!

      Διαγραφή
  2. έγραψα έσβησα πόσες φορές ρε μπλογκ μου! βασικά ο,τι είπε η μαριλού μου. απλώς έχω να σου πω πως εν τέλει είμαστε τόοοοσοι πολλοι που εν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα. σίουρα μιλώ εκ του "ασφαλούς".κοινωνικός αποκλεισμός πιστεύκω πως υπάρχει παντού. και κυρίως που τον καιρό που πάμε σχολείο. επειδή είμαστε διαφορετικοί σε κάτι. ο άλλος εννα περιπαίξει εν θα μπορεί να το δεκτεί εύκολα επειδή εν διαφορετικό όι επειδή εν κακό. αν νιώθεις εσύ καλά με το ποιός είσαι, ο κάθε βλακας που έχει άποψη για κάτι που εν τον αφορά σκάζει και αποδέχεται το:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω τζαι ενας ανθρωπος να σου δειξει αποδοχη εν φανταζεσαι ιντα χαρα ενει! Σκεφτου να εσιει 5-10 ή η πλειοψηφία του κοσμου!
      Εσιεις απολυτο δικαιο τζαι τελικα μεσω του μπλογκ φαινεται πως εσιει πολλους που εν εχουν προβλημα! Εννεν τοσο λιοι οσο εφανταζουμουν!

      Διαγραφή
  3. Distixos i anthropi k idika i kiprei den amathan na agapun to diaforetiko. En emathan na sevunte ton eafto tus kai na ine perifani gia jino pu ine. Thelun ulli na mpun mesa se kalupia, na fkennun ulli i idii, sanna j pernun pu fototipiki.
    Giati en vlepun poson omorfo ine na ise diaforetikos., na ise enas unique anthropos? :)
    Ego ime proud pu ime diaforetiki kai en milo mono se thema sexualikotitas. Prepi na akoluthume jino pu mas kamni xarumenus kai oi jino pu kamni xarumenon ton A i to B.
    Prepi na katalavume oti ulla en pu to xeri mas sti zoi. Na ginumen kaliteri anthropi, na diekdikisume jina pu mas anikun kai na exume sto plai mas ton anthropo pu agapume ite en tu idiu filu or not. :P

    Keep writing my friend :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Symfwnw apolyta ara en xreiazetai na valw comment!

      Διαγραφή
    2. Αλλο παλε τζαι τουτη η μοναδικοτητα γνωστη μου! Ενενν γιαυτο που οι παραπανω κυπραιοι εν κοπυ πειστ του διπλα?

      Θενκς Dagger

      Διαγραφή
  4. Η Αγάπη, είναι Αγάπη. Από όπου κι αν προέρχεται, σε όποιον κι αν δίνεται. Όταν δούμε όλοι αυτό, τότε δεν θα υπάρχουν στενόμυαλοι άνθρωποι... Τουλάχιστον έτσι μεγαλώνω τα παιδιά μου...

    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι λιγος ο κοσμος που αποδεχεται το διαφορετικο σκεψου ποσοι πιο λιγοι γονεις υπαρχουν που εκπαιδευουν τα παιδια τους να το αποδεχονται! Αν και στην ουσια τι ειναι διαφορετικο τι όμοιο?
      (αρεσκει μου που καλαμαριζω, ενω το ποστ εν στα κυπριακα :P)

      Διαγραφή
    2. Όταν θα έχω άγνωστες λέξεις, θα σε πω!
      :)

      Διαγραφή
  5. Κριτική σκέψη. Είναι τόσο απλό αλλά μας είναι τόσο άγνωστο. Λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο τα λέει όλα...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. me thn metaru8mish proo8oume thn kritikh skepsh sta paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες αυτή την ταινία αν δεν την είδες ήδη:

    http://www.imdb.com/title/tt1820531/?ref_=fn_al_tt_1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oi skepseis toutou tou post en oi idies pou me kamnoun na skeftomai oti thelo na fio pou damesa... Alla ela pou I fucking love Cyprus oso k an den m areskoun oi (pleistoi) anthropoi tis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή