Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

LGBT songs

Το εξπλόρερ μου αν είσιε φωνή ηταν να μου πει "κλεισε τζαι κανένα παράθυρο κόρη μου!"
Είπα ότι θα γράψω ένα ποστ για lgbt τραούθκια τζαι εν εσιει λινκ που να μεν μου εστειλε μια φίλη!
Χώρκα τα λινκς που ήβρα εγώ!
Φακ εν πολλή πράμα! Εν να ξημερωθώ σίουρα! Ήβρα πολλά τραούθκια παλιών δεκαετιών τότε που η ομοφυλοφιλία ήταν "αρρώστεια" με το νόμο τζαι τότε που εν ήξερες αν υπάρχουν όντως μπάι, λεσβίες, γκέυ τζαι τρανς άτομα γιατί εν είδες ποττέ σου!
Όι εν επολλήναμε απλά κάμνουμε coming out σταδιακά στο χρόνο τζαι φαίνεται ότι πολλινίσκουμε!
Θα περιοριστώ σε πιο καινουρια κομμάθκια που ξέρουμε ούλλοι σχεδόν τζαι που 'εχουμε υπόψην μας!

Τ.Α.Τ.U. - "Οι ανήλικες "λεσβίες" "
Θεωρώ ότι ήταν το πιο πετυχημένο "λεσβιακό" συγκρότημα, που έκαμε τζει που την επιτυχία, τα τραούθκια τους ακούγονταν σε ούλλα τα κλαμπς, εγίναν εθνικοί ύμνοι στα γκέυ τσιαρτς τζαι κλαπς αλλά  οι κοπέλες λεσβίες δεν ήταν!  Ήταν ένα μαρκετινγκ κόλπο του παραγωγού τους, Ivan Shapovalov, που απ'οτι φαίνεται έφκαλε πολλά με τούτο το μαρκετινγκ!
Χμ...14χρονες μιτσιές, όμορφες, που θα κάμνουν τις λεσβίες! Ποιός στρειτ άντρας τζαι ποιο lgbt άτομο εν θα είναι φαν!(Έχουμε μια τάση τα ΛΟΑΤ άτομα να στηρίζουμε άλλους ΛΟΑΤ, η αλήθκεια ένει)! Πολλά κακόγουστο πράμα πρώτα για τις ίδιες τις μιτσιές! Aπ'οτι τους είπαν θα τραγουδούν ΓΙΑ τις λεσβίες τζαι μετά αφού ήταν πρώτος στα σκάνδαλα ο παραγωγός εδημιούργησε την εικόνα τάχα ότι εν λεσβίες! (Τραγουδώ ΓΙΑ τις λεσβίες τι σημαίνει?) Μετά που οι ΤΑΤU είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τεθκιο για την σεξουαλικότητα τους πολλοί φανς εθυμώσαν τζαι ενιώσαν έκμετάλλευση! Οι ΤΑTU απολογηθήκαν αλλά απότι εφάνηκε εν τους εφκήκε σε καλό τζαι πολλοί δεν εδώσαν συγχώρεση!
Οι T.A.T.U. εν οι πρώτες τζαι μοναδικες καλλιτεχνιδες που ούλλη την Ρωσσία που εκαταφέραν να χτυπήσουν πρωτιά στα UK charts.







Kate Perry - "Θελω να το παίζω bisexual! Eν cool! "
H πρώτη επιτυχία της καλιφορνέζας Kate Perry  ήταν το γνωστό "Ι kissed a girl"!
Πρώτο μέλημα ούλλων ήταν να μάθουν αν η Κέιτυ ήταν μπαι ή λεσβία! Φυσικά τζαι ερωτήσαν την αλλά εδιάψευσε το, εδήλωσε στρέιτ τζαι επίσης εδήλωσε: " Μακάρι να έκαμνα κάτι με την μιτσιά που έιχα ερωτευτεί τότε! Ήταν να ήμουν πιο προετοιμασμένη με τους άντρες"! Το τραούδι έφαε κράξιμο που μερίδα ανθρώπων που είπαν ότι ήταν σαν να προωθεί τις ανήλικες κοπέλλες να δοκιμάσουν να φιλήσουν άλλες κοπέλλες, αφου της Κέιτυ άρεσεν της.....!
Στον ίδιο δίσκο περιλαμβάνεται τζαι το "Υοu' re so gay", το οποίο έφαεν κότσιηνη κάρτα που ΛΟΑΔ οργανώσεις στην Αμερική, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να  χρησιμοποιείς την λέξη γκέυ για να περιγράψεις κάτι που εν θεωρείς σωστό! Ας πούμε εν λαλείς είσαι τέλεια πουστιάς για να δώσεις έμφαση ότι έκαμε μια βλακεία κάποιος!  Εν προσβολή για τους γκέυ! Γκέυ οργανώσεις εχαραχτηρίσαν τα τραούθκια της "ψευτογκέυ"! Η Κέιτυ τελικά εδήλωσε: "Κοπέλια εν παρεξήγηση! Εν ακούσετε καλά τους στίχους! Μιλώ για τον πρώην μου που ήταν πολλά μετροσεξιουαλ τζαι επρόσεχε την εμφάνιση του παραπάνω που τους γκέυ"!
Κέιτυ πλιζ! Τραούδα, μεν μιλάς!
Ανήσυχω πνευμα η Κέιτυ τζαι γιναξιού απότι φαίνεται κάμνει άλλο δίσκο τζαι φκάλλει το τραγούδι "Firework"! "Το τραούδιν τούτο μιλά για την προσωπική αποδοχή, για όσα θέλει να κάμει ο καθένας στη ζωή του τζαι κολώνει, για την ελευθερία που πρέπει να νιώθεις τζαι να ζεις μεστην ζωή σου, αλλά τζαι τις χαρές της, όποιoς τζαι αν είσαι! Όπως δηλαδή το πυροτέχνημα που σχίζει τον ουρανό τζαι θωρώντας σε oι αλλοι με θαυμασμό το μόνο που μπορούν να πουν είναι "γουάουυυυυ"!!!!", εδήλωσε η Κέιτυ!
Το βίτεο κλιπ εγυρίστηκε στη Βουδαπέστη-Ουγγαρία τζαι οι άνθρωποι που παρουσιαζουνται εν πραγματικοί γκέυ που φιλιούνται, η κοπέλα που παίζει την άρρωστη εν πραγματικά άρρωστη κλπ!Το βίτεο έγινε μπαν που πολλές χωρες γιατί περιέχει gay ζευγάρι που φιλιέται! (Α, Παναγία μου ίντα κακό μας ήβρε!)
Μέσω του τουίτερ της, αφιέρωσε το στην καμπάνια " Ιt gets better"! (Tην μεγαλύτερη καμπάνια που έγινε παγκόσμια εναντίον του bullying τζαι των γκέυ που αυτοκτονούν επειδή καποιοι κάμνουν τους την ζωή δύσκολη! Μούγκα ούλλοι! Εκατάφερε τα η πελλή επειδή ο επιμένων νικά!






Placebo - Nancy Boy 
Αγαπημένοι placebo!!!!
Έχουν αρκετά τραούθκια που μιλουν για την σεξουαλικότητα τζαι ένας που τους λόγους εν επειδή ο Brian, ο τραουδιστής τζαι συνήθως συνθέτης, εν μπαισέξουαλ!
Το Drowning By Numbers μιλά για το bisexuality τζαι την αποδοχή του ίδιου του ατόμου καθώς τζαι το
Taste In Men  το οποιο φαίνεται να μιλά για τον μπαισεξουαλ πάρτνερ του!
Το Nancy Boy μιλά για την ζωή ενός άντρα με θηλυκότητα τζαι την αποδοχή που πρέπει να έσιει, χωρίς να κολλούμε στους ρόλους που πλασάρει η κοινωνία!
"And it all breaks down at the role reversal"






 Ani DiFranco - In or Out 
Το τραούδι τούτο πανυγηρικά μπορεί να χαρακτηριστεί τζαι ο ύμνος των μπαισέξιουαλ!
"somedays the line I walk
turns out to be straight
other days the line tends to deviate
I've got no criteria for sex or race
I just want to hear your voice
I just want to see your face", τραουδά η μπαισέξιουαλ Ani DiFranco τζαι εν μου αφήνει περιθώρια να προσθέσω τίποτε εγώ!






 The Kinks - Lola
Το τραούδι εγράφτηκε για μια τραβεστί την Candy Darling το 1970.
Ο μάνατζερ τους Robert Wace εχόρευκε με μιαν τραβεστί στο Soho τζαι τζείνη η στιγμή ήταν η εμπνευση για να γραψει τα λόγια ο Ray Davies, τζαι την μουσική o Dave Davies, γράφει μέσα η αυτοβιογραφία τους!
Άλλες φήμες λαλούν ότι ο Ray Davies εφκενε μαζί της για λλίον τζαιρό τζαι γιαυτό της εγραψε το τραούδι!
"Well I'm not the world's most masculine man 
But I know what I am and I'm glad I'm a man 
And so is Lola Lo-lo-lo-lo Lola lo-lo-lo-lo Lola"





Lou Reed - Walk On The Wild Side 
Το τραούδι του Λου εν μιλά για μια τραβεστί αλλά για 3 τραβεστί! Τις "Holly," "Candy," τζαι "Jackie" οι οποίες δεν ήταν φανταστικά όντα αλλά ήταν οι  Holly Woodlawn, Candy Darling, and Jackie Curtis! Η Candy εν τζείνη που τις εγράψαν τζαι οι Κινκς! (Ποιος την χαρη της!)
Μάλιστα η Holly σε μια συνεντευξη της είπε ότι επιάσαν την τηλέφωνο τζαι είπαν της βαλε ράδιο παίζει το Walk on the wild side! Αν τζαι ήξερε ότι εν για τζείνη που εγράφτηκε το τραούδι ποττέ εν είσιε γνωρίσει τον Λου! Εκανόνισε να βρεθούν τζαι ερώτησε τον μα που ξέρεις τόσα πράματα για μένα! Τζαι τζείνος απάντησε της: "Holly, you have the biggest mouth in town." Απο τότε εγίναν φίλοι!
Περιττό να πω ότι τζαι οι τρεις κοπέλες ήταν κολλητές του Andy Warhol, ο οποιος είσιε τις κάμει σουπερσταρ αφού επαίξαν σε ταινίες του σκηνοθέτη Paul Morrissey τζαι παραγωγή του Αντυ!






Dana International - 'Diva'
Μια τζαι μιλούμε για τρανσέξιουαλς εν εμπορούσα να αφήσω την Ντάνα έξω!
Μεγάλο κατόρθωμα να πάεις γιουροβίζιον τζαι να πεις είμαι η Ντάνα αλλά εγεννήθηκα άντρας! Μεγάλος σάλος! Άλλοι να την δαχτυλοδείχνουν τζαι να αρκέφκουν τα αστεία τζαι άλλοι να την θαυμάζουν για τα πραγματικά αρχίδια που είσιε! Η απάντηση της ήταν να τους πιάσει το βραβείο τζαι να φυει γιατί ήταν η νικήτρια! Μεν πω για την τελευταία φορά που επήε καβάλα στο καλάμι! Ήταν πολλά απογοητευτική!






Blur - 'Boys and Girls' 
Πάλε οι μπλερ? Ναι!
Ερωτηθείς ο Thom Yorke των Radiohead πιο τραούδι θα ήθελε να είσιε γράψει είπε τους τούτο το τραγούδι! Το τραούδι μιλά για τους ρόλους τζαι την ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού!
GIRLS WHO ARE BOYS
WHO LIKE BOYS TO BE GIRLS
WHO DO BOYS LIKE THEY'RE GIRLS
WHO DO GIRLS LIKE THEY'RE BOYS
ALWAYS SHOULD BE SOMEONE YOU REALLY LOVE

Εννεν κρίμα να έλειπε που την λίστα?






Weezer - Pink Triangle 
To τραουδι μιλά για κάποιον που ερωτευτηκε μια κοπέλα τζαι θέλει να ζήσουν για πάντα μαζί!Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που τον δυσκολευκει! Η κοπέλα είναι λεσβία!
"I'm dumb, she's a lesbian
I thought I had found the one
we were good as married in my mind

but married in my mind's no good"
Στη Ναζιστική Γερμανία εξεχωρίζαν τις λεσβίες με ένα αναποδογυρισμένο ροζ τρίγωνο, εξου και ο τίτλος! Το γκευ πράιντ σύμβολο έγινε αποδεκτό τζαι στις μέρες μας αλλά που την ίσια του τζαι όι αναποδογυρισμένο!
(Σημείωση: Να θυμηθώ να ποστάρω για τα ΛΟΑΔ σύμβολα κάποτε)






Sophie B Hawkins - Damn I Wish I Was Your Lover
Καλά με έπιανε το γαμώτο άμα μου άρεσκε μια, τζαι ετραούδουν τούτο το σονγκάκι!
Damn!! I wish i was your lover! Damn Damn god damn it!
Kάπου μετά τα μέσα του τραουθκιού ένας στίχος πάει "I lay by the ocean making love to her with visions clear"! Έκαμε το ξεκάθαρο ότι τραγουδά σε γυναίκα! H Sophie εδήλωσε μπαισέξουαλ τζαι το βίτεο κλιπ έγινε μπαν που το ΜΤV λόγω του ομοερωτισμού που περιείχε! Ο σταθμός μάλιστα είπε της ότι έπρεπε να γυρίσει άλλο βίτεο! Σε ένα ντοκυμαντέρ που εκάμαν για τζείνη το The Cream Will Rise συμπεριλαμβάνετε το μπαναρισμένο βίτεο! Αν εκαταλαβα καλά εξαναγυρισε βίτεο κλιπ? Για το στιχάκι επαίξαν πελλό? Εδεχτήκαν το? Σόφη έχω απορίες! Πλιζ ανσερ!






Carl Bean - I Was Born This Way
Το τραγούδι τούτο δεν πρέπει να συγχίζεται με το τραγούδι της Γκαγκα!
Τούτο ονομάζεται    "I was born this way" ενώ της μάνταμ γκάγκα σκέτο "Born this way"!
Ετραούδησε το πρώτος  ο Valentino, το 1975, μετά ο Carl Bean το 1977, τζαι έξανακαμε το το 1995 ο Johnny Rodriguez. Εν που τα πρώτα γκέυ disco τραούθκια, γραμμένο ειδικά για την γκέυ κοινότητα, πριν καν φκουν οι Village People! Πιο μετά ετραουδήσαν το τζαι άλλοι μεταξύ αυτών τζαι οι Pet Shop Boys αλλά τζαι ο Jimmy Somerville! Εγίνηκε επιτυχία σε Αγγλία τζαι Αμερική τζαι γενικότερα είσιε πέραση τζαι εγίνετουν χιτ της παραπάνω φορές που το εκυκλοφορούσε κάποιος!





Lady GAGA - Born This Way
Το τραούδι τούτο, εδήλωσε η ΓκαΓκα, "εν το τραούδι της ελευθερίας!"
Έτσι για να έχουν οι γκέυ κάτι να τραουδούν που λλόου της! Σαν να τζαι η Λοαδ κοινότητα εν την θαυμάζει τζαι εν θωρεί ίντα σαππόρτ τους κάμνει! Μακάρι ναν καλά η κοπέλα!
Το "born this way" ήταν το 1000στό τραούδι που έφτασε στοΝο1 του "Hot 100", τζαι εκαλόκατσε στην κορυφή για 6 εφτομάδες! Επίσης ήταν το πιο τραγούδι με τις πιο γλήορες πωλήσεις ever στην ιστορία του iTunes, που επούλησε 1,000,000 κόπιες σε 5 μόνο μέρες! Δηλαδή 2000,000 άνθρωποι εγοράζαν το κάθε μέρα, ή 8,333 άνθρωποι περίπου την ώρα ή αν προτιμάτε 347 άνθρωποι περιπου το λεπτό!
Ποιά εν μες τζείνους που το έκαμε cover ? Ναι, η Κέιτυ Πέρρυ!
"No matter gay, straight, or bi,
lesbian, transgendered life,
I'm on the right track baby,
 I was born to survive.",
  τραουδά η Γκαγκα τζαι τα πλήθη ασχέτως σεξουαλικότητας παραλυρούν!
Το τραγούδι έγραψε το στην περιοδεία της The Monster Ball Tour τζαι εν εμπνευσμενο που τη δεκαετία των 90's! To video clip δε, εν εμπνευσμενο από τους ζωγράφους Salvador Dalí, Francis Bacon τζαι σουρεαλιστικές εικόνες! Have a look, καλέ!








Chrissie - Αν Ήσουν Γκέυ!
Last but not least!
Εστειλε μου το λινκ η "γνωστή  ανώνυμη" την ώρα που έγραφα το ποστ χωρίς να ξέρει ότι γραφω τζαι τι θέμα γράφω! Εθεώρησα ότι οποσδήποτε πρέπει να μπει στην λίστα νομίζω εν θα διαφωνήσετε!
 Η Χρυσή νομίζω εν που τα άτομα που κάθε γκέυ θα ήθελε να είσιε για φίλη!
Εν ξέρω πολλά για την κοπέλα τζαι βασικά τίποτε εν ηξέρω!
Καλά κάτι ξέρω! Εν κυπραία, δημιουργική με χιούμορ τζαι απότι φαίνεται υποστηρικτική στους γκέυ φίλους της!
Επίσης τρομερή στα κάβερς που μου αρέσκουν τζαι εκτιμώ όπως είπα τζαι σε άλλο ποστ! Δείτε ένα μισησμένο τραούδι τζαι σπαστικό που μπορεί να γίνει τζαι το αγαπημένο σας μόλις δείτε το βέρσιον της τζαι ακούσετε την φωνή της!  Θέλω πολλά να δω την φάτσα του Ρακιντζή μόλις το ακούσει!   (Λινκ)
Επίσης τούτο το cong (comedic song=cong)-όπως το λαλεί τζαι η ίδια- αφιερωμένο στις συμπλόκκερς που αγχώνουνται αν θα έβρουν γκόμενο, πότε θα γίνουν μάνες τζαι απ'οτι είδα έσιει αρκετές! (Λινκ)
"Ακόμα κι αν είσαι γκέυ,
να σου θυμίσω πως ειν' ok, 
ειναι μεσα στο DNA, 
Εισαι gay!", τραουδά η Chrissie τζαι ξαναβάλω το σε repeat γιατί βρίσκω το εξαιρετικό!
Που ούλλη τη λίστα εκόλλησα με τούτο ελπίζω να ξεκολλήσω όπου τζαι να'σαι! 


23 σχόλια:

  1. Polla teleio post!! :)) + Garbage "Queer" and Garbage: "Androgyny" (the latter is mostly about gender-bending(?))-i.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aham!
    En ta epiase to mati mou se kammia lista tzai oute kan ta ethimithika!
    Thank u gia oulli ti voitheia by the way! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tpt, xara mou, areskei mou na psaxnw etsi pragmata! :) -i.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Opa, aresen su j esena to song tu Rakintzi? :P
    En xannun ta girismata pu kamni i kopella. Epiren to song pu ti gi ston urano. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολλά ωραίο post! εγώ ψηφίζω Lou Reed - Walk On The Wild Side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης: Judas Priest. O Halford εν ανοικτά gay. Έκαμε το coming out του το 1998, σσιοκκάροντας πολλούς ροκκάδες τζιαι μετταλλάδες. Το "Grinder" ξεκινά με το στίχο "Never straight and narrow" enjoy: http://youtu.be/yROLRovCkso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α, τζιαι το jawbreaker μιλά για πεολειχία που άντρα σε άντρα
    http://youtu.be/tormYU27Ldk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Gnosti Anonimi
    Nai aresen m en polla kalo! AN epiene etsi version tha eisie kalitera apotelesmat sti eurovision

    @hecate
    Efxaristo hecate! Btw eperase pou to nou m an esiei tzai metallades gay alla epeidi en eimai polla fan tis metal eipa na men asxolitho! Mian tzai esinaferes to omos tzai fatsarei mou endiaferon nomizo en na to kamo (an m epitrepeis vevaia)!

    @urban tulip
    Ma en mono scissors sister spou afisa piso? Piiii esiei kamposo prama telika!

    @Postbabylon
    tziemena :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μα τι να σου "επιτρέπω"? εν τζι' έχω τίποτε copyrights - ούτε τζιαι πιστεύκω σε copyrights :) Να κάμεις ανάρτηση για ΛΟΑΤ μέταλα, καλώ, εν να εν πολλά ενδιαφέρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δε αν θες Marilyn Manson-The Dope Show τζι΄άλλα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να σου πω τωρά, μάλλον έν εν το είδος της μουσικής που ακούω.
    Ξένα μόνον πάντως; Νομίζω έσιει τεράστιον ενδιαφέρον να δούμεν πόσα ελληνικά τραούθκια υπάρχουν τζιαι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ασχολιούνται με πράματα που άπτουνται των ΛΟΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν ωραία τζι' η ιδέα του δμ3κ! Έτσι πρόχειρα έρκουνταί μου τούτα:

    Μάνος Χατζιδάκις "σαν τους αριστερούς - κατατρεγμένοι" http://youtu.be/xuTIz5Em43Y

    Κώστας Τουρνάς "Ο Αχιλλέας απ' το Κάιρο" http://youtu.be/nA3Cx4VvQs4

    Μάνος Χατζιδάκις "παράκληση - σε ένα λαϊκό φίλο" http://youtu.be/vslG6vnXAec

    Μάνος Χατζιδάκις "φως και σκοτάδι - σβήσε το φως" http://youtu.be/cFmDpjIkKmw

    Μάνος Χατζιδάκις "νεαρέ γιέ του μπακάλη-ωδή" http://youtu.be/_9h6vGn06xw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Blog Skepseon, επίσης σε disco:

    I'm Coming Out by Diana Ross http://youtu.be/A9KXkDMEPag

    Gloria Gaynor - I am What I am http://youtu.be/uj8C43r4zm0 (που το gay musical 'La Cage aux folles')

    έρκουνταί μου λία λία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. xereis ti mou irthe tora? exei kanenan tragoudisti xeno pou na to ekmetalleytike to gayliki i to bisexualiki kai na ton evlapse? oloi epitixies kanoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδες κανέναν ποδοσφαιριστή ξένον/ντόπιον που να ακούστηκεν ότι μπορεί να εν γκέι/μπάι τζιαι να μεν εκαταστράφην η καριέρα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. em o rio ferdinand?

    alla kalitera pes mou kanena onoma kai den vrisko kanenan me katastrameni kariera exaitias aytou

    o beckham forouse ta esorouxa tis victoria kai den ton evlapse px

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aπό που προκύπτει οτι ο Ferdinand εν γκέι?

    Kάτι χειρότερο από κατεστραμμένη καριέρα:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Fashanu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sorry nomiza itan gay o ferdinand. alla episis nomiza oti milousame gia kallitexnes tragoudistes oxi gia podosfairistes pou sigoura exei diaforetiki eikona to koino gi aytous.

    an nomizei kapoios oti den ekmetalleyontai kapote kapoioi sti showbusiness to einai/den einai gay, e de tha mallosoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή