Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ιστορίες για αγρίους!

Η μουσική αρέσκει μου εξαναείπα σας το!
Oι ιστορίες πίσω που την μουσική τζαι τα λόγια, δηλαδή το γιατί τζαι το πως εγραφτήκαν τα τραούθκια αρέσκουν μου πολλά! Κάποτε κάμνουν σε να τα αγαπήσεις παραπάνω ή να τα μισήσεις τζαι βασικά όποτε τα ακούεις θυμάσε τζείνη την ιστορία τους! Επίσης αρέσκει μου που κάμνω την έξυπνη με τους φίλους μου τζαι άμα τους πως εγράφτηκε το τάδε τραούδι που ακούμε πάντα τελιώνουν με το wow!
Αρκέφκω να ποστάρω τραούθκια τζαι  ελπίζω να έβρω ενδιαφέρον πράματα να κάμουμε ούλλοι τους έξυπνους!!

ADELE - CHASING PAVEMENTS
Το 2008 η δισκογραφική της Adele επερίμενε την να πιάσει τραούθκια της να κάμουν τον 1ο της δίσκο τζαι τζείνη εν είσιε εμπνευση να γράψει τίποτε! Ο τύπος που είσιε σχέση τότε μακάρι να εν καλά ετσακώθηκε μαζί της τζαι τζείνη έφυεν κλαμμένη! Την ώρα που εβουρούσε πάνω στο πεζοδρόμιο της Όξφορντ στρητ να φύει τούτη,  επερίμενε να την βουρήσει που πίσω να της πει " Κάτσε ρε μάνα μου να μιλήσουμε, μεν φευκεις σε παρακαλώ..."! Τζείνος δεν ετάραξε που την θέση του! Έππεσε σε μαράζι η Αdele τζαι 2 μέρες μετά έγραψε το Chasing Pavements! Bασικά έγραψε 10 τραούθκια σε 5 μήνες τζαι τίκκι τόκκο εφκήκε ο δίσκος! Η Adele εδήλωσε περήφανα: "Εκμεταλλευτηκα τον πιο πολλά απ'οσο με εκμεταλλευτηκε τζείνος"! 10 Like στην Adele που λλόουμου! Το Chasing pavements στην αμερικανική σημαίνει τζαι chasing gay men τζαι είπαν ότι το τραγούδι εγράφτηκε για την ομοφυλοφιλία! Η Adele εδιάψευσε το γιατί κατι τέθκιο εν ισχύει! Δώσμου τα 10 μου likes πίσω! (Όι αστιευκω)!




ADELE - SOMEONE LIKE YOU
Στο δευτερο δίσκο ο πρώην της(πόσους πρώην?) ύστερα που λλίους μήνες εχαρτώθηκε άλλη τζαι επείραξε την πολλά! ΓΙατί τούτη ενόμιζε πως ήταν να την παντρευτεί τζαι τζείνος ελάλεν της εννεν μεστα σχέδια μου! Ε άμα αλλάξουνν τα σχέδια του σε λλίους μήνες πειράζει σε εν σε πειράζει? Έτσι έγραψε το "Someone like you"! Έγραψε το την ίδια μέρα που το έμαθε, ήταν τζαι κρυολογημένη τζαι επερίμενε να γεμώσει η μπανιέρα της για να κάμει το μπάνιο της!




AEROSMITH - JANIE'S GOT A GUN
Εθκιάβασε ο Steven Tyler στην εφημερίδα (ναι θκιαβάζει τζαι εφημερίδα) ένα άρθρο για τους μιτσιούς που σκοτώνουντε με τα όπλα! Μετά εθκιάβασε για τα στατιστικά πόσοι γονιοι επιτέθουντε στα μωρά τους εφρίκαρε τζαι είπε "Fuck man i want to sing about this"!! Το τραούδι μιλά για μιαν κορού που σκοτώνει τον παπά της επειδή την εβίασε! Αρχικώς οι στίχοι ήταν "He raped a little, bitty baby," αλλά η δισκογραφική του επέμενε να το αλλάξει τζαι έκαμεν το "He jacked a little, bitty baby"!
Χαιρετίσματα στην κόρη σου την τάκκα Στηβ!




FALCO - JEANNY
Τούτο εν το πρώτο τραούδι που έμαθα την ιστορίa του πριν κάτι δεκαετίες τζαι νομίζω που το ραδιοφωνο , γιατί ίντερνετ εν είσιε τότε!
Έμαθα ότι τούτο το τραγούδι εγράφτηκε για μια κοπέλα 16χρονη  την οποία εβιάσαν τζαι εσκοτώσαν σ'ενα πάρκο!
Ψάχνοντας σήμερα να δω αν όντως εν ετσι τα πράματα ενευρίασα γιατί η ιστορία του τραουθκιου είναι ότι....εν έσιει! Εν εγράφτηκε για τούτο το λόγο! Μαλακα εκφωνητή! Έσιει τόσα χρόνια που είμαι συνδεδεμένη με τούτο το τραούδι τζαι πάντα λαλώ μάνα μου ρε η φτωσιή η κοπέλα!
Το τραούδι απλά μιλά για βιασμό (εν στα Γερμανικά) τζαι ο τραουδιστής "υποδύεται" τον σχιζοφρενή! Έλεος! Αποκλείστικε που πολλά ραδιοφωνα καθώς δεν είναι πρέπον να μιλούν για βιασμό!
Ακούεις κύριε παραγωγέεε...? Τζαι που τα τωρά κάμνω το μπαν τζαι εγώ!


 



MICHAEL JACKSON - BILLIE JEAN
Ο Θεός MJ έγραψε τούτο τον ύμνο επειδή μια τύπισσα εβούραν τον που πίσω, εγίνηκεν του στενός κορσές τζαι έπιασε την η μανία ότι το κοπελλούι της εν δικό του! Whatever! Eκαμε το επιτυχία!
Michaeeeeellll........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Σάκης τζαι πελλάρες!)

 



ROLLING STONES - I CAN'T GET NO SATISFACTION
 Eξύπνησε ο Keith Richards στο ξενοδοχείο που ετζοιμάτουν με τούτη τη μελωδία μεστον νου του! Ηχογράφησε το σ'ενα κασετοφωνούι τζαι έππεσε να τζοιμηθεί! Την επόμενη μέρα που επήρε την κασέτα στο στούντιο να το ακούσουν τζαι οι άλλοι, μόλις ετέλιωσε η μελωδία ακούετουν που εροχάλιζε!
 "I Can't Get No Satisfaction," γραμματικώς εν λάθος τζαι επειδή έσιει θκυο αρνητικά μέσα στην ουσία σημαίνει, "I Can Get Satisfaction."  



 

ΤΗΕ FRAY - YOU FOUND ME
Ήθελε να γράψει ένα τραγούδι ο τραγουδιστής που να μιλά για την απογοήτευση που σου διούν οι άλλοι ακόμα τζαι για τζείνη που διάς εσύ στους άλλους, αλλά τζαι να δώσει τζαι μιαν ελπίδα στο τέλος! Την νύχτα που ετζοιμήθηκε είδε όνειρο ότι ήβρε τον Θεό ο οποίος εκάπνιζε, έμοιαζε με τον Bruce Springsteen τζαι είπε του τα ένα χεράκι! Γιαυτό αρκέφκει τζαι το τραούδι..."I found God on the corner.." τζαι μιλά για τη συνομιλία που είσιε με το Θεό!





SARAH MCLAHLAN - ADIA
Το τραγούδι λαλεί η Σάρα έγραψε το για την υπευθυνότητα! (Ααα?)  Ναι άρεσκε της που ήταν υπευθυνος άνθρωπος ο παπάς της τζαι είπε να του γράψει ένα τραούδι! For God sake Sarah, get serious! Σε μιαν άλλη συνεντευξη της, είπε ότι μια που τις εμπνευσεις της για τούτο το τραγούδι ήταν τζαι η σχέση με μια κολλητή της φίλης!...(τζαι συνεχίζει).... που παλιά έφκαινε με τον άντρα της!
Whatever,  μεν το ψάξουμε παραπάνω, ωραίο τραγούδι ότι τζιαν την ενεπνευσε!





BLUR - SONG 2
  Tίποτε ενδιαφέρον πέρα που τον τίτλο! Το τραγούδι εγράψαν το για να περιπαίξουν  την grunge μουσική που ήταν τότε της μοδός (βλ Offspring, Green Day)! Επαρουσιάζαν το στις συναυλίες σαν το Song 2, επειδή εν είχαν έβρει ακόμα τίτλο! Ώσπου να έβρουν, το τραούδι τελικά έγινε γνωστό με τούτον τον τίτλο!

   







ROLLING STONES - ANGIE
Tετριμμένο, αλλά φήμες θέλουν τον Τζάγκερ να το έγραψε για την γυναίκα του David Βοwie!
"Eν ο Keith Richards που έγραψε τον τίτλο τζαι ενόμιζα ήταν για την κόρη του την Αγγέλα" είπε ο  Τζάγκερ! Στα κυπριακά " εγώ εν τζαι..."!








JAMES BLUNT - YOU' RE BEAUTIFUL
Έγραψε το για την πρώην του που είδε μεστο τρένο τυχαία με τον νέο γκόμενο της!
Μια μαθκιά ήταν αρκετή τζαι έτσι ήρταν του ουλλοι οι στίχοι με την μια!




BOB MARLEY - NO WOMAN NO CRY
To τραούδι τούτο έγραψε το βέβαια o Bob! Eπειδή όμως εθυμήθηκε τότε που ήταν φτωχός τζαι εβοήθησε τον πολλά ένας φίλος του, ένιωσε την αναγκη να βάλει το όνομα του παρέα του για συνθέτη τζαι να τσακρίσει  τζαι τζείνος λλίες λίρες! Πις μαν! Ρισπεκτ μόνο για τούτο που έκαμες!
Τα λόγια είναι "No, Woman, Nuh cry."  που nuh σημαίνει don't αλλά μόνο στη Τζαμαικα το καταλαβαίναν!




Αυτάαααα! Τελικά πολλές ιστορίες μιτισές τζαι μεγάλες  μέσα τζαι έξω που τα τραούθκια!
Στα επόμενα ποστ θα κάμουμε τζαι με τραούθκια αφιερωμένα που αλλού????? Ναι, στους γκευ, λεσβίες, τρανς, μπαι κλπ!!!!!

3 σχόλια:

  1. Mpravo filenada mu gia to post su. :)
    Tora pu to ethkiavasa edimiurgisen mu tin epithimia na piaso tin kithara j na grapso tragoudi.. :P

    Areskun mu polla ta tragudia pu grafunte j exun mia istoria piso tus. Etsi mesa pu tus stixus thoris ikones, esthanese jina pu eniothen jinos pu ta egrafen j taksidevis... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άπαναΐα μου το janie's got a gun έσιε σίλια χρόνια να το ακούσω! Να'σαι καλά για το ποστ. Η Adele είναι θεά δεν το συζητώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polla wraio post, eipa sou to j proxtes! :) re, me tin takka kori tou steve i had a serious crush when i was 18 :P j sy? -i.

    ΑπάντησηΔιαγραφή