Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Aτε να μεν πω!

Για την κυπριακή κοινωνία, κουλτούρα τζαι νοοτροπία θεωρω ότι μπορεί κάποιος να κάμει ενδιαφέρουσα διατριβή! Είμαστε πολλά φιλόξενοι, μα τόσο πολλά όσο τζαι ρατσιστές.

Δηλαδή να σου κάμουμε το τραπέζι να φάεις ότι πεθυμά η ψυσιή σου. Που σούβλα με κρομμύδι ως γαρίδες, τζαι που τρικολόρε ως τταλαττούρι. Εν τζαι κόφτει μας αν δεν συνδυάζουνται τα φαγιά, πάνω στο τραπέζι. Κόφτει μας να έσιει που ούλλα.

Άμα είσαι πακιστανός, κινέζος, αφρικανός,ξέρεις ότι τόπο πάνω στο τραπέζι για λλόου σου εν έσιει. Εν θα μαειρέψουμε του πουστόμαυρου του γύφτου, του ...ατε να μεν πω, που έρκουντε ποδά τζαι πιάνουν τις δουλειές μας τζαι μεινίσκουν οι Κυπραίοι άνεργοι.
Άμα θέλει όμως η κόρη μας ή η νύφη μας γεναίκα να της καθαρίζει το σπίτι ποττέ εν εργοδοτούμε Κυπραία. Πάντα πιάνουμε μαυρού που εν πιο φτηνή τζαι εν θα μας κουτσομπολέψει στο χωρκό της. Επίσης προτιμούμε μαυρουες δηλαδή ελαφρώς πιο σκουρόχρωμες που μας, άσχετο αν στην τελική είμαστε κατράες!

Ποττέν εν προσλαμβάνουμε Ρωσσίδες, Βουλγάρες και τα συναφή επειδή εν να τους βάλουν σιέρι οι αντράες μας αφού τούτες μόνο για τα καπαρέ κάμνουν τζαι ...άτε να μεν πω! Το μόνο τους μέλημα είναι να μας κλέψουν τους αντράες!

Άμα οι γιούδες μας έχουν γκόμενα Ρωσσίδα δίμετρη ή Ρουμάνα έχουμε το μυστικο τζαι προσευχούμαστε κρυφά να χωρίσουν! Περιττό να πούμε ότι εγνωριστήκαν σε καφέ, μεστον δρόμο ή κάπου κόσμια και ποτέ σε καπαρέ! Άμα οι γιούδες των άλλων έχουν γκόμενα Ρωσσίδα ή Ρουμανα στάνταρ εν που το καπαρέ που τες εψουμνίσαν.


Το φιλικό μας περιβάλλον τζαι οι κολλητοί μας πάντα εν νούσιμοι, chic τζαι cool! Οι παρέες των άλλων εν χώρκατοι, αππωμένοι, μαλαππάππιες τζαι άτε να μεν πω!

Εμείς είμαστε καλοί χριστιανοί. Μπορεί να μεν νηστευκουμε συχνά, να μεν εξομολοούμαστε ποττέ, να ζιούμε ολόχρονα σαν να τζαι εν εξανακούσαμε για τον χριστιανισμό, αλλά πιστευκουμε στο Θεό, τζαι πάμε στον πνευματικό μας για εξομολόηση, κουτσομπολιο, τζαι άτε να μεν πω! Πάμεο οπωσδήποτε εκκλησία τα Χριστούγεννα τζιαν δεν τα καταφέρουμε γιατί ακόμα έχουμε ευκοιλιότητα που το προηγούμενο τραπέζι, ή εν ξυπνούμε, πάμε στον Επιτάφιο που εν απογευμα προς νύχτα τζαι βολευκει μας!
Επίσης νηστευκουμε στανταρ Μ.Πεμπτη τζαι Μ. Παρασκευη. Τιιι??? Εν νηστευκεις? Άθεε, δαίμονα, ξιμαρισμένε, άτε να μεν πω!

 Άμα είσαι με το Ακελ είσαι χωρκάτης, αρνί,εσιεις διπλοκάμπινο, σκεμπέ, σγουρό μακρύ μαλλί τζαι είσαι κουμμούνας!Άμα είσαι με το ΔΗΣΥ είσαι φασίστας, νεόπλουτος, αγαπάς τον παππούλλη σου τον Κληρίδη τζαι θέλεις να καταστρέψεις την Κύπρο! Άμα εισαι με το ΕΥΡΩΚΟ εν έσιεις υποθεση. Άμα είσαι με την ΕΔΕΚ, ο τζύρης σου σίουρα εν αστυνομικός τζαι ήταν στην φρουρά του Λυσσαρίδη. Άμα είσαι με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ get a life!
Άμα θέλεις την Θέκλα...ε άτε να μεν πω! ΄
Άμα εν ψηφίζεις τίποτε σημαίνει εν ηξέρεις που πολιτική, εν ενδιιαφέρεσε για την πατρίδα σου τζαι εν είσαι κομματόσκυλο.

Άμα έσιεις γιο θέλεις να τον κάμεις τον μιαλλύτερο γαμιά. Άμα έσιεις κόρη θέλεις την προκομμένη! Άμα ο γιος σου εννεν ο μιαλύτερος γαμιάς όπως τον εφαντάστηκες, εν νούσιμος τζαι σοβαρός. Ο γιος του άλλου που εννεν γαμιάς εν πούστης στάνταρ! Η κόρη σου άμα εννεν προκομμένη εν μιτσιά τζαι αλλάξαν οι τζαιροί! Η κόρη του άλλου εν μιάλη πουτανα τζαι άτε να μεν πω!

Στην Κύπρο βασικά, εν υπάρχουν εξαιρέσεις! Μόνο στερεοτυπα που χωρίζουντε σε θκυο κατηγορίες!
Τα δικά μας τζαι τους άλλους!

5 σχόλια:

 1. Πολλές αλήθκειες μαζεμένες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Well said and so true. Κι όμως, τα λέμε συχνά στις παρέες και τις συνάξεις και στα blogs, επικροτούμε αυτόν/την που τα γράφει και πάλι άμα έρθουμε αντιμέτωποι με κάποια από αυτά in real life, πέφτουμε πάλι με τα μούτρα στο ταμπέλωμα, την κακία και τα μικροαστικά στερεότυπα.

  Από υποκρισία, πώς τα πάμε στην Κύπρο τελικά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέ τα ρε μάνα μου!
  Όπως το είπες, τα δικά μας τζαι τους άλλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Περιττο να πω οτι εν φκαλω τον εαυτο μου εξω που κατι τεθκια. Μπορει να μεν εζησα ή μπορει να μεν ζησω ούλλες τούτες τις καταστάσεις αλλα έζησα πολλά παρόμοιες, όπως ούλλοι μας!
  Το θεμα ειναι παντα να προσπαθεις να βελτιώνεσε σαν άνθρωπος τζαι να θωρεις τα πραματα τζαι τις καταστασεις πιο δικαια τζαι πιο ανθρωπινα αποβάλλοντας οσα εν σου αρεσκουν τζαι δεν εγκρινεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή