Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

SexpediaΟμοφυλόφιλος/η 
Εν ο άντρας που ενεργοποιείται σεξουαλικά τζαι συναισθηματικά από άλλους άνδρες! 
Πλέον ο όρος ομοφυλόφιλος χρησιμοποιείτε τζαι για γενέτζιες! Εν ομοφυλόφιλη τούτη λαλούμε τζαι εννοουμε ότι εν λεσβία! 
Πούστη λαλούν τζαι τον κύριο που φκαίνει που το αλτ χωρίς να δει δεξιά ή αριστερά αν έρκετε κανένας ή γενικότερα κάποιον που κάμνει ματσουτζιά με στον δρόμο τζαι χαζίρι να σου την μπήξει!
Ο λόγος μάλλον εν γιατί ήταν, τζαι σε μερικές περιπτώσεις ακόμα τζαι σήμερα, μεγάλος χαττάς, ξιμαρισιά τζαι αντροπή να είσαι πούστης μέχρι τζαι προσβλητικό! Άρα το να πεις πούστη κάποιον γιατί έκαμε μια βλακία (άσχετο με την σεξουαλικότητα του) ισχυει ως σημερα!

Λεσβία
Η γεναίκα που ενεργοποιείτε σεξουαλικά τζαι συναισθηματικά από άλλες γενέτζιες!
Προσοχή: Η λέξη λεσβία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται  για τες γενέτζιες που φκαίνουν που το αλτ χωρίς να δουν αν έρκετε κανένας! Σε τέθκια περίπτωση απλά την αποκαλείς πουτάνα, καβλιάζεις την τζαι φευκεις πάντα με την συνοδεία της πουρούς! 
Ο λόγος που η λέξη λεσβία δεν είναι βρισιά ίσως εν επειδή οι λεσβίες εκρύφκουνταν πολλά καλά τζαι ήταν πέραν πάσης υποψίας! Ήταν πολλά πιο εύκολο θκυο γενετζιες να βαστούν σιερκές γιατί εν πρώτες φιλενάδες(τάχα) παρά θκυο άντρες να βαστούν σιερκές επειδή εν πρώτοι φιλοι(τάχα)!

Αμφισεξουαλικός/η (αγγλιστι Bisexual)
Εν το άτομο, άνδρας ή γυναίκα που ενεργοποιείται σεξουαλικά τζαι με άνδρες τζαι με γενέτζιες όι όμως κατανάγκην την ίδια στιγμή!
Εν τον/την κόφτει τι οργανο έσιει γιατί σημασία έσιει απλά να έσιει κάτι τζαι να του/της κάμνει κλικ!

Διαφυλικός/η Ή φυλομεταβατικός/η. (αγγλιστί Transexual)
Εν τα άτομα άνδρες ή γενέτζιες που θεωρούν ότι η φύση έκαμέ τα πίττες με το σώμα τους! Έβαλε την ψυσιή τους σε λάθος σώμα τζαι βουρούν στους γιατρούς να αποκαταστήσουν το σωστό! Μπορεί να μπουν σε διαδικασία εγχείρησης τζαι να αφαιρέσουν ή να προσθέσουν οτιδήποτε αναλόγως του φύλου τζαι του λάθους! Επίσης μπορεί απλά να μπουν στην διαδικασία των ορμονών τζαι να μεν κάμουν καν εγχείρηση! Σε πολλές χώρες μετά την αποκατάσταση του λάθους με το σώμα τους μπορόυν να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά αλλάσσοντας τζαι το ονόμα τους! Σε άλλες χώρες απλά δολοφονούν τους ή εξευτελίζουν τους επειδή η φύση εν κάμνει λάθη! Δείτε μερικά απο ΕλλάδαΟνδούραΤουρκίαΠουέρτο ΡίκοΒιετνάμΙραν  (πηγή Transexual blog )!

Trangender 

Άτομα άντρες ή γενετζιες που υιοθετούν τα αντιθετου φύλου χαραχτηριστικά τζαι συμπεριφορές χωρίς κατ'ανάγκη να προχωρήσουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου! Απότι εθκιάβασα τζαι έκαμα μια μιτσιά έρευνα στα ιντερετέθκια (αν εκαταλαβα καλά), o ¨ορος εν μια ουμπρέλα που μπορείς να βάλεις που κάτω ούλλους τους παρακάτω: 
Cross-dresser,Τραβεστί, Drag kings, Draq qeens, Faux Queens, Genderqueer, People who live cross-gender, Androgyne! (Εν θα αναλύσω ούλλα τα terms γιατί θα χαθώ στην μετάφραση τζαι την σεξουαλικότητα, τζαι στο κάτω κάτω εν τα εκατάλαβα ούλλα πλήρως τζαι εν μαρέσκει η παραπληροφόρηση!)Διεμφυλικά άτομα / Τρανς (τρανσέξουλ & transgender)Εννοούμε το σύνολο των τρανσεξουαλικών / διαφυλικών, παρενδυτικών / τραβεστί, ερμαφρόδιτων / μεσοφυλικών ατόμων (οι περιπτώσεις δηλαδή όπου υπάρχει διαφοροποίηση στην ταυτότητα φύλου)! ( από βικιπαίδεια)

ΛΟΑΔ = λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί (αγγλιστί LGBT ή GLBT  = Lesbian, Gay, Bisexual, Transgendered or Trans)
Συνήθως μπαίνει μετά το όνομα των οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών ανθρώπων!
Μπορείς επίσης να πείς "...τα LGBT  άτομα...." τζαι να εννοείς ούλλους τους παραπάνω!

LGBTQ ή GLBTQ = Lesbian, Gay, Bisexual, Transgendered or Trans, Queer or Questioning)
Επίσης σε κάποιες χώρες επροστέθηκε το Q στο τέλος τζαι εκάμαν το LGBTQ.
To Q εν για τους queer δηλαδή τζείνους που εν θέλουν να κατηγοριοποιηθούν τζαι απλά προτιμούν τον όρο QUEER που σημαίνει παράξενος! Επίσης το Q αναφερεται τζαι για τους Questioning δηλαδή τζείνους που διερωτούνται ακόμα που να κατηγοριοποιηθούν! 2 σε 1  για να μεν έσιει κανένας παράπονο!

Drag kings
Οι γενέτζιες που ντύνουνται άντρες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ειδικά για να κάμουν σιόου ή γιατί εν διασκεδαστές! Συνήθως εν πολλά θεατρικοί τζαι κωμικοί τζαι φαίνουνται σαν καρικατούρες! Λαλούν ότι εν τρανστζέντερ άτομα που συνήθως νιώθουν πιο μεγάλη αποδοχή που τον κόσμο κάμνοντας το τούτο σαν σόου-δουλειά!

Draq queens
Οι άντρες που ντύνουνται γενέτζιες για τους ίδιους λόγους με τους Drag Kings!

Faux Queens
Οι γενέτζιες που ντύνουνται γενέτζιες για τους ίδιους λόγους με τους Drag Kings! Τωρά πόση μεγαλύτερη αποδοχή μπορεί να έσιει μια γενέκα που καμνει την καρικατούρα γενέκας εν ηξέρω τζαι εν νομίζω καν να ισχυεί για τούτον τον όρο! Μάλλον απλά εν για το σόου!

Ερμαφροδιτισμός / Μεσοφυλικός/η  (αγγλιστι Intersex)
Εν άμα ένας άντρας ή γεναίκα έσιει  τζαι τα θκυο αναπαραγωγικά γεννητικά όργανα(σπανια περίπτωση)! Δηλαδή τζαι το θηλυκό τζαι αρσενικό όργανο! Εν έσιει σχέση με ομοφυλοφιλία απλά το άτομο μπορεί να θκιαλέξει τι τον αντιπροσωπευκει καλλύτερα τζαι να προχωρήσει στην αφαίρεση του άλλου γεννητικού οργάνου! Παλιά άμα εθωρούσαν καμμιά ανδρογεναίκα ελαλούσαν εν  ερμαφρόδιτη τούτη! 
Όι άππαρον!

Gaydar  (Συνθετη λέξη απο το gay + radar)
H ικανότητα σου να αναγνωρίζεις τα ομοφυλόφιλα άτομα με μια μαθκιά!
Πιο εξελιγμένη εν τούτη η ικανότητα στα LGBT άτομα! Μάλλον επειδή είδαν τζαι εγνωρίσαν αρκετούς τύπους ομοφυλόφιλων ατόμων τζαι εκαταλήξαν σε κάποια χαραχτηριστικα/γνωρίσματα, τα οποία όμως εν στέκουν πάντα!
Θέλετε να δείτε πόσο δουλευκει το gaydar σας? Τεστ εδώ!

Gayfriendly
Λαλούμε τις μπυραρίες, τα καφέ τζαι γενικότερα τόπους διασκέδασης και μη ότι καλοδέχουνται ούλλους τους ανθρώπους ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού! Ναι, έσιει τοπους που αν ξέρουν ότι είσαι γκέυ μπορεί να σε πετάξουν έξω για τους δικούς τους λόγους!

Ομοφοβία
Εν άμα θεωρείς πως οι ομοφυλόφιλοι (άνδρες/γυναίκες) εννεν πλάσματα του Θεού ότι εν σατανιστές, εν ξιμαρισιά για τον τόπο, εν προσφέρουν τίποτε στην κοινωνία, πρέπει να πεθάνουν, εν άχρηστοι, άσιημοι εν πρέπει να έχουν δικαιώματα, εν παιδόφιλοι, κτηνοβάτες, ανώμαλοι τζαι γενικότερα μισείς τους! 
Επίσης ομοφοβικός θεωρείται τζαι τζείνος που λαλεί ότι εν έσιει πρόβλημα με τους γκέυ φτάνει να μεν εννεν κανένας που την οικογένεια του, κανένας παρέας του, η δασκάλα των παιθκιών του, να μεν του μιλούν, να μεν του τζίζουν, να μεν τον κάμνουν παρέα , να μεν φιλιούνται στους δρόμους, να μεν βαστούν σιερκές και άλλα! Η ομοφοβία αντιμετωπιζεται με την γνώση! Δηλαδή όσα πιο πολλά ξέρεις για την σεξουαλικότητα τόσο πιο αποδεκτοί γίνουνται οι γκέυ σε σένα! Ναι, άμα είσαι ομοφοβικός θεωρείσαι αγράμματος στον σεξουαλικό προσανατολισμό!

Coming Out / Να φκεις που την ντουλάπα
Εν άμα πεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον ή τζαι στον φιλικό σου περίγυρο ότι είσαι ομοφυλόφιλος/η! Τούτο συνήθως θέλει κότσια για να το κάμεις επειδή εννεν τζαι πολλά αποδεκτό να είσαι γκέυ που κανέναν, ακόμα τζαι που την ίδια σου την μάνα! Μπορεί να σε αποκληρώσουν, να σε θκιώξουν, να σε φτύσουν ή τζαι να σε αγκαλιάσουν, να σου δείξουν ότι ακομα εκτιμούν σε, αγαπούν σε τζαι ότι πάντα θα εν δίπλα σου επειδή το να είσαι γκέυ εν σημαίνει απολύτως τίποτε κακό, σατανιστικό τζαι βρωμικο! Ποττέ εν μπορείς να υπολογίσεις γιαυτό πάντα κάμνεις το με ρίσκο!

FTM (female to male) 
Οι γενέτζιες που με επέμβαση ή ορμόνες γίνουνται άντρες!

MTF (male to female)  
Οι  άντρες που με επέμβαση ή ορμόνες γίνουνται γενέτζιες!

Butch lesbian
H λεσβία η οποία συμπεριφέρεται με έναν πιο ανδρικό τρόπο κατα την κοινωνία! Φορεί μόνο παντελόνια, έσιει κοντά μαλλιά, θωρεί φούρπο, τζαι κάποτε μπορεί να ξιτιμάζει! Γενικότερα υιοθετεί ενα ανδρικό  τρόπο συμπεριφοράς! Συνήθως ελκύονται απο τις φεμ λεσβίες χωρίς να εν ο κανόνας βέβαια!

Dyke/Bull Dyke
Nτάικ σημαίνει λεσβία! Εγλέπετε όμως γιατί για να πεις ντάικ πρέπει να είσαι γκέι, τρανσέξιουαλ, ή λεσβία αλλιώς θα παρεξηγηθείς! Στην Κύπρο εν έσιει έτσι πράμα! 

Femme lesbian
Εν το αντίθετο της butch! Δηλαδή εν η λεσβία που υιοθετεί γυναικεία συμπεριφορά! Συνήθως ελκύετε απο μπουτς λεσβίες ή τζαι φεμ!

Lipstick lesbian
Εν το ίδιο με τις φεμ λεσβίες με την διαφορά ότι τούτες ποττέ εν θα φκουν ραντεβού με butch λεσβίες, ουτε θα γυρίσουν δευτερη φορά πάνω τους! Προτιμούν τις φεμ ή άλλες λιπστικ λεσβίες!

Baby dyke lesbian
Εν η λεσβία που εν μιτσιά σε ηλικία! Δηλαδή εν έφηβη ή πανω κάτω στα 20! Πέιπι ντάικ μπορείς να πεις τζαι την λεσβία που τωρά αντιλήφθηκε ότι εν λεσβία, άσχετο αν εν 50 ή 40 χρόνων!

Stone Butch lesbian
Εν η λεσβία που βρίσκει την με το να ικανοποιεί σεξουαλικά το ταίρι της τζαι δεν της αρέσκει να της τζίζουν σεξουαλικά!

Pillow queen
Eν η λεσβία που της αρέσκει να της κάμνουν στο σεξ τζαι σικκιρτα να καμνει!

Soft Butch lesbian
Εν η λεσβία που εν κάτι μεταξύ της φεμ τζαι της μπουτς! Μπορεί να έσιει μια πιο ανδρική συμπρεριφορά αλλά εν έσιει κοντά μαλλιά, εν θωρεί φούρπο αλλά τένις!
Επίσης γενικότερα εν πιο αποδεχτή στην κοινωνία των λεσβιών! Τζιαττιζει με φεμ ή τζαι μπουτς!

Bicurious
Eν τα άτομα που θα πηένναν με άντρα ή γεναικα απλά για την εμπειρία χωρίς να προσδιορίσουν τον εαυτό τους σαν μπαισεξιουαλ, γκει κλπ!

Οuting
Άμα καρφώνεις κάποιον ότι εν γκέι χωρίς την άδεια του! Τούτο συνήθως γίνεται με τους διασημους! Κανένας διάσημος εν έιπε ότι εν γκέυ εν άλλοι που τους καρφώνουν! Επίσης γίνεται τζαι κάθε μέρα με φίλους των φίλων απλά για να κάμουν τους έξυπνους τζαι τους τρεντυ κουτσομπόληδες! 
""Ρε ο Γιώρκος εν γκέυ! Είπε μου το ένας παρέας, που ένας παρέας του εν γκέυ"!! 
Εν πολλά τραγικό τούτο γιατί μπορεί άθελα σου τζαι με την αφέλεια που σε δέρνει να δημιουργήσεις προβλήματα του άλλου, όπως να χάσει την δουλειά του, να το μάθει η οικογένεια του τζαι να μεν μπορεί, να μεν ξέρει αλλά τζαι να μεν έσιει τα κότσια να μπει σε έτσι διαδικασία να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να τον θκιώξουν που το σπίτι! Προσωπικά θεωρώ το πολλά πισωπλατο κτύπημα τζαι μεγάλη μαλακία! Σε επόμενο ποστ θα το αναλύσουμε περισσοτερο!

Πιο πολλά για γκέι λεξιλόγιο μπορείτε να εβρετε τζαι δαμέ! Εκουράστηκα άλλο!

ΥΓ1 Έσιει πάρα πολλούς όρους για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τζαι τις κατηγοριες του που εν μπορώ τζαι εν ξέρω καν να τους εξηγήσω όσο τζαι αν τους εθκιάβασα! Εν πολλά λεπτές οι γραμμές της διαφορετικότητας στον σεξουαλικό προσανατολισμό τζαι καθένας έσιει το δικαίωμα να κατηγοριοποιήσει τον εαυτό του ή να μην τον κατηγοριοποιήσει καθόλου! Μερικοί άλλοι όροι που μπορείτε να τους συναντάτε πρώτη φορά τωρά εν  pansexualpolysexualasexual, τρίτο φύλο, agenderHijra, φυλολιγισμός κλπ ! Λαλείς ένα queer τζαι είσαι πάντα μέσα χαρκούμαι!
Τελικά είμαι σίουρη με τόσους όρους πως θκιαβάζοντας τζαι αναλύοντας τους, ούλλοι θα επαναπροσδιορίσουμε την σεξουαλικότητα μας γιατί το μόνο που ξέρουμε εν τον γκέυ την λεσβία τζαι τον τρανσέξιουαλ! 

ΥΓ2 Αν έκαμα κάνενα λαθος κάπου ή εν εκατάλαβα κάτι καλά μπορείτε να μου το πείτε! Αν είναι να μαθαίνουμε να μαθαίνουμε σωστά! Επίσης αν έσιει κανένα που μπορεί να μας διαφωτίσει με τους άγνωστους ή κανένα καινουριο όρο μπορεί να το κάμει!


7 σχόλια:

 1. Καλημέρα! Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να πεις "τα LGBT άτομα". Στα ελληνικά τα αντίστοιχα αρχικά είναι ΛΟΑΔ = λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί. Το "LGBT" μάλλον υποδηλώνει ότι όλα αυτά αφορούν κάποιες άλλες χώρες και όχι εμάς :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλό, το έκανα copy στο φόρουμ της Accept, αν υπάρχει πρόβλημα πες μου και το σβήνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @gay super hero
  Aπολογούμαι έχεις απόλυτο δίκαιο! Εδιέφυγε μου η ελληνική ονομασία γιατί σε όλα τα έπομενα έβαλα τις!

  @δμ3κ
  Θενκ γιου!

  @CyQr
  Ευχαριστώ! Κανένα προβλημα!

  @Ασυγχώρητη
  Να μαθαίνουμε τζαι τίποτε γκευ και μη:P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολλά για τούντην ανάρτηση :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή